all around my head and in the wind..

Vi går mot juletider. På söndag är det första advent, ett ljus ska tändas och en lucka ska öppnas. Mysigt. Synd bara att tiden då man ansåg att julkalendern var ett av det bästa under julen är förbi. Det var inte med lite spänning man steg upp på mornarna för att öppna en lucka och slänga sig framför tv:en. Jag vet att jag inte är ensam om att tycka att "Mysteriet på Greveholm" är storslagen, rätta mig om jag har fel. Det är den bästa julkalendern genom tiderna. Även om "Trolltider" ligger hack i häl. Jag var för liten för att följa avsnitten på tv men flimerna har rullat om och om igen här i vårt hem, något som märktes när jag kunde sångerna från filmen utan och innan. De små trollen, häxan Mara, fen Dorabella och Vätten med den gråa mössan förtrollade mig totalt. De teskedshöga små varelserna bodde under bron i människohuset, i stubbar, i en gammal ryggsäck och i en svamp. Jag var helt såld må jag säga. Tänk om den världen ändå kunde existera..

Helgen har varit efterlängtad. Lussebak är inplanerat som jag ser jag fram emot. I övrigt har det inte hänt något väldigt speciellt på sistone som måste nämnas. Självklart har det varit en del ljusa plunkter i vardagen, bl.a. "snöbrottning" förra helgen som kanske kommer leda till förkylning. Vi hoppas att immunförsvaret står emot, men det ser inte så lovande ut då den ena näsborren är täppt.
Nu ska jag smörja själen med härlig musik och sedan bär det av till grandma´s place där två ungar väntar. Senare på kvällskvisten ska jag lira pingis med David.



Orginalet är nice, likaså denna.
Här kommer ett till lass med mode.. Rösta på din favorit!



1. En pojke på rengärde som lyckats pricka in höstens/vinterns alla måsten. Stickad tröja med härliga ränder i murriga färger. Till detta har han valt en scarf som går i rött med ett renhorn som "fästanordning". På kepan ser vi en fet hockeylogga. Vilken full träff!

2. Två flugor i en smäll. Pojken till vänster är klädd i ett par röda jeans och ett par vita tygskor. Självklart valde han Mickey Mouse-Skjortan till detta.
Pojken till höger lyckas även denna gång, då han valt ett par beigea jeans där ett par skinnkängor kikar fram. Skortan är rutig och över denna har han slängt en ullväst i mörkgrön. Kepan hänger självklart med. Det kan inte bli bättre!

3. Två glada prickar i jeanshattar. Den unga kvinnan är en legend från 90-talet, då hon var känd som Svappavaaras "catwomen". På bilden bär hon just en "cat-tröja" och bredvid henne står ett fan som köpt en lika trendig hatt som henne. Jag säger bara, "Mjauu".

4. Här har vi en tös som kanske är klädd i världens mysigaste tröja. Kan inte hitta ett enda fel. Mysiga ärmar, härliga färger och mönster. Plus att den korta pagen lyfter hela utstyrseln. Wow!
Har har ni lite mode genom tiderna. Rösta på din favorit!


1. En dam ute på skidspåret iklädd en härlig rosa pälsmössa, en mönstrad jacka och en nonchalant hängade guldmedalj kring halsen. Även stavarna matchar in. Jag säger bara, "het brud i kylan".

2. Ute i blåbärsskogen. Damen till vänster är klädd i en kamoflagehatt, en blå ponnytröja med matchade blåa läppar. Damen till höger har blivit inspirerad av Ringaren i Notre Dame och till detta har hon valt ett par mörkgröna tights. So high fashion!

3. Pojken i linbana har verkligen lyckats trycka dit det. Trycket på T-shirten är klockren och skinnkepan på huvudet är som pricken över i:et. Han har lyckats forma skärmen till en båge. Jag säger bara, "wow".

4. Klockrent från topp till tå. Tjejen är klädd i ett par slitna ljusa jeans, lila långkallingar, vita sockar med färgglada ränder plus ett par bruna skinnskor. Till detta har hon valt en skön zipcrew från Nike. Luggen är som grädden över moset!
Munnen den ska skratta och va gla. Munnen den ska sjunga tralala..

Det luktar helg. Det gillar vi! 
Blev helt ifrån mig idag. Sara P lät oss inte gå och kolla ABBA konserten i aulan, nej att studera permafrostmätningar var viktigare. Tiden gick och när klockan sa "lektionen är slut" sprang jag och Serena mot bussen. Såklart var hjärtat i halsgropen som vanligt. Väl på plats möttes vi av en sur busschaufför. Den suraste av dem alla.
Då undrar jag, varför jobbar man med människor när man inte gillar dem? Lite då och då under resan plockade han upp mikrofonen och kläckte ur sig en kommentar. "Fel människa på fel plats", säger jag då bara!
Annars har jag spelat badminton idag (lite omväxling) och nu ska jag öva på svenskatalet som vi ska ha imorgon. Slänger in ett halsband också. Och kom ihåg att om ni åker buss så är det baksidan som gäller vi avstigning!
Här har vi aif en go gubbe som ler, en legogubbe. Man kan till och med byta klädesplagg på honom. Amazing!
Det ser ut att bli en lång natt...
Försöker hålla uppe humöret med en massa goda hits.

Bullan får stå för "dagens bild".
med Stella.
Vem är du? Var kommer du ifrån? Vad gör du på bilden? Varför kommer vi inte ihåg dig? Råkade du bara hamna på bilden? Var vi tillsammans hela kvällen? Hur var din semester?

Någon som kan identifiera damen till höger? Knappast, men det är värt ett försök att fråga. Tänkt om.
Dagarna går för fort. Kan aldrig gå och lägga mig och känna att man har allt på det klara.
Idag har vi tillbringat skoldagen på IRF, och lite halvt i Indien. Har bl.a. ätit indisk mat, lyssnat på den indiska nationalsången och även på en professor. Det behövs även tilläggas att jag blivit slagen av en aggressiv människa, utan orsak. 
Det var egentligen tänkt att jag skulle skriva färdigt mitt svenskatal idag, men fotbollsgalan råkade gå före. Inte alls konstigt men stressigt ser det ut att bli imorgon. Plus att vi har biologiprov på onsdag. F*ck.

Tre guldbollar är inte illa. Zlatan är kung! God natt!

Det är söndag, behöver jag säga något mer?
Eftersom jag vet att timmarna brukar springa iväg när man är ledig ska jag försöka ta vara på dem idag.
Klockan är 1200, jag har ätit frukost och kollat nyhetsmorgon. De pratades bl.a. om matföretaget Lidl som hade hällt frätande medel över deras sopor för att hindra hemlösa att äta från dem... Mycket lärorik diskution. Eller inte.
Nere i källarn spelas Bruce Springsteen (The Boss) på hög nivå. Jag vet inte riktigt vad de vuxna gör där nere, men jag tippar på att de städar.. eller dansar kanske. 
Ska strax ut och andas in frisk luft och efter det blir det besök hos morföräldrarna, även plugg är inplanerat. Senare ikväll blir det innebandy och "Ensam mamma söker". Nu undrar ni säkert varför en som jag kollar det pogrammet, och då svarar jag bara, "därför".

Nu börjar julen krypa sig på. Jag längtar nu. Tanken på tända ljus, tomtar, glögg, Alladinaskar och Kalle Anka gör att det pirrar i kroppen. De kommande julklappar får mig också att dra extra på smilbanden. Julkänsla är mysig!

Och till läsaren "Closest" vill jag bara säga, "Kina, here we come"... 
Det är bara en tidsfråga när vi kommer sitta på planet.

Tro mig, och det här är bara början!
Jag har två vita fläckar på kinderna. Det är -17 grader ute. Första gradens kylskada?

Ja, ni läste rätt. Vad ska man säga? Att man inte ens kan ta en promenad här  i Norrland! Jag kände hur det nöp i kinderna men tänkte inte desto mer på det, då smärtan i tårna var större.  
Hur som helst har jag satt igång bastun. Kan tänka mig att det kanske inte är så jätte bra att grilla sig i bastun just efter att man kommit från en frysbox, men jag är ung och dum. Kanske väntar en liten stund i alla fall, tills det har lagt sig lite. 
Om någon timme kanske det vita förvandlas till rött. Hellre det. Gratis rouge.

Senare ikväll ska jag kika in i grannhuset. Om rykterna stämmer ska det finnas några granna tjejer där som vill umgås, kanske spela "Fia med knuff" eller så beger vi oss till "träffpunkten" där det antagligen blir allmänt gängmys. 

Ps. Klä på er om ni går ut. Och, jag var inte med på bilden i tidningen. Kul. Verkligen jättekul.

Bild från förra året.
I feel safest of all..

Lördag. Jag gillar dessa dagar. 
Kom nyss in efter att ha kört bil med Kent. Ska strax ge mig iväg till mommo för att kolla upp en viktig sak.
Mommo ringer:
- Natalie! Är det du som är med i Kirunatidningen?
- Va? Nja. Eller jo, det kan nog stämma.
- Men har du en sån där jacka? Jag och moffa sitter och diskuterar om det är du.
- Nog borde ni allt känna igen erat barnbarn. Jag kommer!

 
Hårt att dricka päronsoda...
Den här dagen har varit en sån där dag då man endast behövt en stor kram.
Turen och jag går inte riktigt hand i hand nu för tiden. Tråkigt nog...
Isället försöker han "där nere" greppa tag i min hand och dra ner mig i träsket, samtidigt som han säger, "yes please Natalja come to me".
Hade en dålig start på denna fredag men slutet blev bättre. Tack och lov. Andrea, idol och en påse godis gjorde kvällen.

Slutligen, dagens fråga.
När man går in i en godisaffär plockar man bara goda godisar i påsen, men varför är det bara äckliga godisar kvar i påsen i slutet av kvällen? 

Och en sak till. Jag vill resa jorden runt och kasta tallrikar i en vägg.

Hahahhahh... roligt.
där hettan är het..

Nu har "Mästerkoken i stövlarna" varit i farten igen, och denna gång blev det klockan tre på natten. Vanligt, nej. Omväxling, ja. Äggen är kläckta, smeten är vispad och nu är verket i ugnen. "Mästerkoken i stövlarna" bakar med huvudingredienserna, magi och kärlek. Denna natt skapar hon en sockerkaka till Kent. Hon har glömt att köpa farsdagspresent men vet exakt hur hon kan rädda situationen. Hela huset sover och kanske hela Sverige, endast hon är vaken. Det luktar nybakat i hela huset, det luktar kärlek. Ett kort ska skrivas och placeras bredvid kakan på bordet. Hon gillar att överraska. Det är hon bäst på.
Herr Gud och fru Gud. Jag satt nere i källarn när jag i ögonvrån ser något skymta utanför fönstret. Jag kollar upp och ser en gestalt med uppspärrade ögon i mörkret. Hjärtat flyger upp i halsgropen, min mun formas till ett O och jag skriker så att hela huset skakar. Basen i bröstet gör att även jag börjar skaka. Efter cirkus 2 sekunder ser jag vem det är. Jo, Raket Kent, vem annars? 
"Jävla idiot!", hör man mig senare säga. Plus att "fulfingret" letar sig upp i skyn. 
Hämden är ljuv.

Vinden viner utanför, jag är trött, min kaktus Bert är törstig..

En händelse igår: Jag tilltalar en liten kille (citatkungen) som sitter på läktaren.
Jag - Hej Dennis, kan inte du bli min kille?
Dennis - Nä, fyfan. Du är ful, dum och äcklig.
Kände att det var dags att sluta försöka när han talade om att han skulle döda mig med en slägga. Det var till och med värre än när Andrea tog fram brödkniven efter jag gett honom en puss på kinden. 
Livet är hårt ibland. 

Jag kan även nämna en annan sak. I min dröm igår blev jag tvingad att äta en hel form äppelpaj. Det var bland det värsta jag varit med om. Jag såg inget ljus i tunneln, utan endast Döden själv.
Plus att min dag endast bestått av motgångar. Spillt kaffe på golvet och bränt popcorn.
Livet är hårt ibland.

Ps. Jag är ingen pedofil som gillar småpojkar. Bara så ni vet. Och Obama, grattis!

Lite öronpynt och en discjockey
Hann inte ens in genom dörren innan jag blev attackerad av "Bruno Banani". Slängde av mig jackan och sedan gav jag honom vad han tålde.
Idag har det varit en helt vanlig dag i skolan. Ska dricka kaffe nu sen blir det att sparka boll. Vad jag måste göra senare i kväll orkar jag inte ens tänka på. Har två prov imorgon. Less är bara förnamnet.
Bit ihop.

Här bjuder jag på lite skapelser. Specialgjorda till Serena som fyllt år.

som att passera nån sorts himmelsk port..

Lovet som gått har varit super. Hade inte tackat nej till en vecka till. 
Helgen blev också lyckad. Hade grymt roligt!


Jag har fjärilar i magen. De är rosa och blå. 
Vi öppnar boken och fortsätter läsa.. Trodde inte att denna bok skulle plockas ner från hyllan igen.
Får se hur det blir.