Idag är jag för fan skitglad! (svära är liksom ett sätt att förstärka)
En börda som suttit på mina axlar har äntligen trillat ner. Jag har försökt skaka av mig den och nu är det gjort. Hurra! 
Dagen började med körkortsteori kl 08:00 och sedan har det rullat på.



Dagens...
- Doft: Kaffe doftar ljuvligt.
- Bild: Joel-gossen med nöjda minen.
- Låt: Sköningen Don't Go med Yazoo.
- Händelse: Mitt lag får mål i vattenpol. Sekunderna efteråt lyckas Arvid få tag i bollen på något vänster. Grabben laddar,  tar i så att det bildas blodådror i halsen och skjuter bollen i 150 km/h rakt i ansiktet på mig. Mina händerna som just applåderat åker som blixten upp i ansiktet för att känna så att snoken sitter kvar. Precis varenda hjärncell snurrar några varv och alla skrattar. Konstigt nog är jag en av dem. Hade jag inte varit vaken före var jag deffinitivt det efter. Tro mig. 
- Goda gärning: Gick åt sidan ( i snödrivan) i Kyrkoskogen när en pojke skulle passera. Han sa tack. Jag log.
- Kunskap: "Glömma inte att tejpa örhängen när du spelar fotboll med gubbarna!" Missen gav ett böjt örhänge, plus ett väldigt blodigt öra. Kollar vi tillbaka i min historia ser vi att de skett förut.
- Onda handling: Försökte dränka person x. Dock bottnade han, tyvärr inte jag.
- Tillfredsställelse: Doppa sin torra själ i en våt bassäng.
- Chock: Rykte om brand av skola i Kiruna.
- Längtan: Mamma, ett paket och fiesta.
Precis ätit frukost, och nu sitter jag och kollar ut genom fönstret. Vitt över allt. Jag lyckas verkligen smälta in i miljön, då även jag dragit på mig ett snötäcke i ansiktet. Likblek är ordet.
Har inte tid att sitta här. Måste ta tag i rätt mycket. Jag har varit på rep typ hela veckan så nu finns det en del att göra.
Dessutom väntar jag på att mormor ska ringa om städningen uppe på Clifton. Det var tänkt att jag skulle hjälpa henne att hänga upp gardiner och tvätta fönster. Bra med lite extra i kassan. 
Får se hur dagen blir. Är ju pigg i alla fall, något jag inte varit på länge. "The bitch is back". 
Sen en annan sak: Jag frågade, "Är jag aktosintolerant?". Jag fick svaret, "Ja det är mycket möjligt.".
NEJ!


Om man ändå hade en egen måne! Jag har ju min lägenhet, men det är ju inte samma sak. Det är ju ingen måne..

När: Skapade honom under skoltiden i nian.
Var: I bildsalen.
Hur: Med en penna på ett runt bord.
Varför: Jag ville göra något fult. Fast nu i efterhand tycker jag att han är vacker. Min ögonsten.
Disco inferno..
Då var skolan igång, och där med allt plugg. Blandade känslor på den fronten.

Igår, fredag blev det impuls-rai-tan-tai-tan. Hade riktigt roligt faktiskt. 
I början kom vi till ett hem med korvar, jag var en av de få bröden.. Kvällen innehöll allt ifrån gitarrspel till skurning av golv. Vi hann även avreagera oss på en boxningssäck och brottas på ett garagegolv. Trevliga men knäppa människor fanns det gott om. Det gillar jag.
Idag blir det lugnt. Precis låtit en räckmacka och varmt kaffe slinka ner i min strupe. Tänkte ta och ringa "kvinnan i ormen" och frågar om hon är sugen på umgänge, för det är jag. Där har vi i alla fall en som inte bangar, till skillnad från andra. Jag riktar mig till en speciell person, och du vet vem du är. (He he)
Nu ska själen smörjas, med musik. Sen måste jag ut och röra på mig känner jag..
Adjöken, sa Göken! 

 
"uppvärmningslåten" igår. Alltid lika härlig.


Jag är kär. Eller jag har varit kär sen sommarn. Måste hitta dig.
-17°C. Nu ska jag duscha, sen gå till en kär vän på Slaggvägen för att arbeta. Vid 1800, middag hos moster.
Känner mig matt i kroppen. Misstänker en förkylning. Det suger.
Undra om jag kan somna tidigt idag.. skola imorgon. Det suger.

Och alla dessa diplom.. (haha)
Jo ser man på. Två bjässar som kör nattvandringen (dock små på bilden).
Skulle precis lägga mig i sängen, och så hörde jag steg utanför (vädringsluckan öppen). Första tanken, "nu är det nå jävla ungar som ska kolla på mig i underkläder!". Andra tanken, "nej!! Tänk om det är... vågar man kolla ut? Fan vad äckligt!". 
Ni är äckliga. Speciellt när ni vänder huvudet och stirrar på en. Men nu har dom gått. Tack och lov. Det hade ju varit tragiskt att behöva ta fram bössan. Både tråkig för älgarna och grannarna. He he. Sov gott!
Hur i hela fridens namn ska man kunna vända tillbaka dygnet? I mitt fall är det krisfall. Det känns som att det börjar bli läge att sluta nattskiftet nu. Skolan närmar sig. Något som gör mig näst intill illamående. Just, precis, exakt nu i mitt liv känns det som att jag vill ha lov hela livet. Men vill och vill, det går inte. "Natalie, inse fakta förfan". Men å andra sidan. Det är nog bäst att jag kommer in i rutinen igen. Har typ simmat i flaskan och umgåtts i dimman nästan hela lovet. Riktigt roligt. Dock alkisvarning kanske?

Igår var det trettondagsafton. En lyckad afton.
Dagen startade med "barnfesten", en fest man har gått på sen man var lika lång som en linjal. Ungefär. Spelade lite på chokladhjulet, men ingen choklad hängde med i väskan hem. Egentligen förstår jag inte varför jag spelar? Nu gäller det inte bara chokladhjulet, utan allt som har med pengar och spel att göra. Jag har aldrig tur i spel, i alla fall inte när det hänger på just turen. Det hjälps inte hur duktig du än är på "chokladens värld" eller vem som trycker hårdast på lådan med sina nummer. Vi får se det såhär, "tur i kärlek, otur i spel"(?) Rätt lyckat trotts att jag kom hem tomhänt. Fick se lite juldans och hyperglada barn. Synd att jag inte utmanade ungarna i hoppborgen i år bara.
Senare på kvällskvisten var det ju tänkt att jag skulle gå på dansen.. men. Jag bojkottade byadansen och slängde mig på bussen som tog mig ännu längre norrut, mot K-town. Hade det hur trevligt som helst. Glöggen hade kanske smakat bättre varm, men det är ju bara småsaker. Skrattade mycket. Och när jag vaknade var jag rena rama mannen. Basrösten börjar bli en självklarhet efter kvällar som denna. Täppd i näsan var jag också. Varför? Hoppas jag inte snarkat i alla fall. Pratat i sömnen har jag garanterat gjort (haha). Vaknade av att jag skrattade till, plus att jag fick "sömnryckningar" lite då och då. Hoppas hur som helst att min "head to foot-kompis" kunde sova något så när. 
Tack för en kul-ful kväll gott folk!

Och idag. Städat en grislägenhet-somnat i bilen-varit ute med joggingskorna-hälsat på två glada kusiner som blivit en keyboard och gitarr rikare-druckit kaffe hos en vän (tänkt att vi skulle ta tag i viktiga saker men så blev det ej)-pratat i telefon med en bastubadare (jag varnade för fuktskada på mobilen).

Nu jävlar ska jag sova. Imorgon blir det tidig morgon. 

Bara ett ögonblick lyckades jag fånga. Här med sångkompisen, Kohnny Cash.

Ska till Hyttstigen nu. Nu är det spel med brudarna som gäller. Trevligt. Hoppas jag får kaffe också. Bullan ringde för ett tag sen, självklart var hon otrevlig som vanligt. Hon väljer lite opassande ord och verkar inte veta hur man ska bete sig. Hon borde gå någon sorts kurs i vett och etikett. Eller något. Måste nog sätta fart snart, annars lär frun bli hysterisk.
"NATALIE!! OCH NU SÄGER VI NIO. DÅ KOMMER MAN NIO, INTE HALV TIO!!"
Jag kanske borde gå någon kurs för tidpassning? Äsch. Fint folk kommer alltid sent. Är det inte så?
Har annars haft en lugn söndag. Promenad-musik-chilenska piroger-ännu mer musik-målat.
Imorgon vill jag härja. Imorgon ska jag härja! Om det blir på dansen i byn eller i Kiruna får vi se.
Nu måste jag verkligen springa.

När man inte kan sova kan man skicka sms. Amanda brukar bli mitt offer.
kl.03:00

N - "jag går i sömnen."
A - "Du är typ läskig människa!"
N - "Jag står nedanför ditt fönster. Men kollar du ner, gömmer jag mig."
A - "Gå och sov!"
N - "Nej! Jag ska stå här ett tag till.. Tills en annan flickstackare kommer och löser av mig.
A - "Sluta!! Jag skickar Gerda under din säng."
N - "Försök sova nu. Det blir bäst så. Lita på mig. Flickan som snart är här är inte en av de snällaste. Sov nu.. Tills hon väcker dig. Du lär nog vakna. Men vi får hoppas att hon låter dig sova.
  
  - "Natalie, vad kommer du minnas från 2008?"
  - "En mysig vår. En galen sommar. En jobbig höst. En galen vinter. 
Jag har lärt mig det ena och det andra. Har växt som människa, dock inte på längden eftersom jag slutade växa i 5:an.
När 2008 startade hade jag bara en plan, endast en enda. Och det var att ha så roligt som möjligt. Det var mitt nyårslöfte. Enligt mig är det kanske det bästa löftet. Jag kör på samma i år. Fast nu, "slå 2008".
Har haft mer "halleluja-moments" än "emo-moments". 
Har en del stunder bevarade i arkivet här på bloggen, resten finns i mitt huvud. Det är självklart att man inte kan nämna allt man sysslat med, då lär ingen bli glad. Ibland är man alldeles för stygg (hehe). Man måste tänka på det där, "vem som helst kan läsa det här". Egentligen borde man fortsätta med dagboksskrivandet med kulspetspennan istället. När man ägnade sig åt det var den enda rädslan, "brorsan som rotar i lådorna". Läste här om dagen i en gammal dagbok. Det stod något i stil med, "Sebastian har läst min dagbok!!! Plus att han har ätit upp alla bananer och klätt av mina barbiesar". 
Men hur som helst, tack för ett super duper år!
  - "Natalie, välj den bästa höjdpunkten!"
  - "Grekland i sommar, LETT SOM EN FJEERT!!!"
Vad är ett jullov utan att vaka? Det är nästan som kärlek utan kyssar. Ungefär.
Kom från Amanda för ett tag sen. Jag bestämde klockan 11.00 att vi skulle spela monopol, och så blev det. Kände verkligen för en omgång och jag lyckades ro hem segern med 135.000 riksdaler. Det var inte illa pinkat, jag vet. Blev dock lite besviken på mina vänner då dom la av. Jag fick placera tärningarna i deras händer, och liksom putta till handen för att de skulle ramla i backen. Spelade så i cirkus en halv timme. Vi har också ätit bullar á la mama och skrattat. 
Och förresten, nu har vi gått fram ett steg, från 8 till 9. Året är nu 2009. Märkligt.
Nyårsafton blev riktigt lyckat tycker jag. Hade det trevligt. Skumpa, fin musik och trevligt folk. Det kunde inte bli dåligt.



Min kamera hänger inte med i väskan lika ofta nu för tiden, så det blev dåligt med fotografier även denna kväll. Lite trist, tycker jag.