bandy, Billing och böla..

Idag är det söndag (jag bölar och skriver det på min blogg). Detta innebär: vattenanalys och senare innebandy vid sjusnåret.
Amanda, ring mig när du är redo. Jag är verkligen jätte taggad. Eller, jag ringer dig!
Och, Robinson igår. Vilken olidlig spänning. Synd att toppen tuppen, Billing fick lämna. Han var underhållande. 
Jag kan också tala om att jag igår blev jagad av tre flickebarn på cykel. Endast en av dem hade cykelhjälm. Det hela var ganska obehagligt. Både för att de cyklade fort (utan cykelhjälm) och för att de skrattade hela tiden. Tack för mig och på återseende!

Igår hittades en gammal "ABC-bok" i en låda. Ägaren är Kent och boken är antik. 
Fångad av en fjällvind, i Tarfala..
Glaciärsafari, avklarat! Vi gjorde det igen, jag och mina klasskamrater överlevde ännu en utmaning. Man kan säga att Tarfala har tagit oss med storm. Vi har fått kriga oss igenom denna expedition. Stundtals gånger kände vi oss ganska "blåsta", bl.a. när vi befann oss på Storglaciären. Med skidor har vi bestigit berg, färdas genom hårda vindar, störtat ner i marken, gjort glaciärmätningar, slitit, svettats och fått känna på kyla. Men inga sura miner här inte, humören har varit på topp, även när vi var på toppen av glaciären. Efter kampen mot vinden hade vi det behagligt. Bastubad, mat, mys och skratt var några av de saker som kvällen erbjöd. På mornarna vid åttasnåret bjöds det på frukost sen bar det av ut i snön. Har märkt att vi kommer varandra närmre efter varje krig vi utkämpar. Jag stormtrivs i ert sällskap. Det vi inte klarar, det är inte värt att klara. En minst sagt rolig resa!
 
Slänger in en bildbomb inom kort!
"We got to give a little love, have a little hope. Make this world a little better.."
Jag kanske är lite efter men vem bryr sig?
I fredags kollade jag Twilight (bättre sent än aldrig). Den föll mig i smaken och är absolut sevärd. När filmen var slut tillhörde mitt hjärta Edward. Där har vi en person som skulle fått bita mig i nacken. Jag hade inte gjort det minsta motstånd ska jag säga (påminnelse: tältet i Abisko)
Det var allt för mig. I övrigt har dagen varit solig, svettig och härlig. 

det brinner i hjärta och spis.. Gulli-gullan, koko som en gök..

Oh, påsken ger oss lov. Känns som att jag har lov till precis allt just nu. Så jävla skönt! (Jag förstärker med en svordom)
Soligt väder i flera dagar och igår var det den bästa dagen på länge (bortsett från slasket). Dock är det mulet idag men vi får hoppas att molnen gör plats för solen. Mycket endorfin utsöndras dessa dagar. Mer än vanligt. 
Och igår var det 50-års fest i Kalixälven med en drös folk. Dessutom god mat, snöbrottning och allsång i en lavvo. Det var nära att jag inte kom hem. Min kära mor tänkte visst lämna jippot utan sin dotter. Hörde när hon i hallen ropade, "Hejrråå". Jag flög upp ur stolen på glasverandan och frågade vart hon skulle. "Nåå hem...", svarade hon. Hon skrattade och påstod att hon trodde att jag var i bilen, men vem tror på det? Inte då jag, jag som känner henne bäst. Nog fast det inte hade varit hela världen att bli bortglömd. Jag erbjöds nämligen en sovplats i en husbil..
Nu ska jag säga hej då till min förtrollande farmor och camilla som ska åka hem efter en weekend här. Nu får jag flytta in i mitt rum igen. Sen blir det motion. Glad påsk!

Dagens citat: "Frisk luft i hög dos brukar ha samma effekt som sömnmedel".

- Blanda drinken med en gaffel!

Hurra hurra hurra! Nu har Mandy Hoe fått blåsa ut arton ljus på tårtan. 
Blev lite orolig för min vän på tisdag, dagen före den stora dagen. Det enda hon visade var en känsla av stark oro och det enda hon frågade alla var, "hur ska jag spendera min sista dag i ungdomen?". Jag tror hon kände hur nära hon faktiskt var, att hon stod just framför tröskeln till vuxen livet. Men djupt inne såg jag en skymt av lycka och spänning.
Amanda, du verkar tro att du måste sappa förbi Barnkanalen och sitta och invänta Nordnytt. Det behöver inte vara så. Du vet ju vad jag har sagt, "Vi ska vara barn hela livet". Man gör det man vill och det man mår bra av. Vill man kolla Barbapappa så ska man göra det. Vill man kolla Nordnytt så gör man det. Tycker man om kaffe då dricker man det. Föredrar man jordgubbssaft sväljer man det istället. Listan kan bli lång.
Hur som helst tog min vän min hand igår. Hon valde att gå in i dimman med mig, trots att det var onsdag. Fyller man arton år så gör man. Ska det vara så ska det. Känner mig otroligt hedrad för att jag blev utvald. Tårta, härliga viner (blivit en finsmakare med åren) och framför allt en massa konstiga människor. Jag hade roligt. Natten var ung och Amanda var kung.
När hon kände att tiden var inne bad hon mig följa henne fram till porten. Jag stannade framför tröskeln medan hon tog steget över. Nu är du vuxen, jag är ett barn. Men om exakt 2 veckor och 6 dagar får vi vara vuxna tillsammans. 
Grattis. You’re my number one girl.

Tre ögonblick. Den sista har några år på nacken (haha)