Hade behövt en redig massage, kanske en rejäl finsk massage av hårdaste slag? Det finns knutar som behöver knytas upp. Nacken är öm. Lacken är skitig, en fräsch ansiktsmask hade gjort gott. Den röda gamla nagellacket hade acetonen behövt käka upp. De trötta bruna ögonen hade vela blunda mer än sex timmar. De hårda gruvskorna har gjort att även de små fötterna behövs tas om hand, fotmassage och fotvård måste prioriteras! Det är mycket som behövs. Kanske en kram också. Kom och krama mig om ni ser mig!

och slutar med en silverskål.
En stilla eftermiddag. Solen lurar bakom nåt moln där ute någonstans. Det är en fin morgon, jag har precis vaknat.
På jobbet finns det någon med skamligt dålig moral. Saker försvinner från ens skåp och i morse när jag skulle duscha var min handduk borta. Jag är förbannad. Innan jag själv hade gått och öppnat någon annans skåp och länsat det på grejer. Tur att det inte var saker av högt väder, då hade det blivit hus i h-vete. Jag tänker faktiskt skriva ut ett papper och hänga upp på anslagstavlan i damernas omklädningsrum. Jag vill att personen i fråga ska känna sig träffad, berörd låter för snällt. Förhoppningsvis får hon (99% säkerhet att det är en hon) en tankeställare.

Mammas födelsedag igår. Natten mot igår gjorde jag överraskningsförberedelse för mamsen. För att jag själv skulle sova ut, gjorde jag i ordning så att mamma min skulle få en fin kaffestund under den tidiga morgonkvisten. Kaffepressen ställde jag på bordet, present och hembakade lingonmuffins bredvid. Även ett hemlagat kort och en dikt. Ibland måste man visa sin uppskattning för sin mamma, det är lätt att det inte blir av. Därför är det bra att alla har en alldeles egen dag, en födelsedag. Då har man tillfälle att visa sin uppskattning. Och mamma, det är nog den person som jag uppskattar mest här i livet.

Annars, usch för att söka jobb och marknadsföra sig själv. Jag blir spyless. Nu sitter jag och är yr och helt tom på ord. De som jag knapprar in här, de är de absolut sista jag har. Jag har kommit i underfund med att jag är en perfektionist, blir inte allt perfekt sliter jag mig i håret. Jättehårt. Det är jobbigt att ha det så. Det gör lite ont faktsikt. Behöver allt vara så jävla perfekt? Det kan ni tänka på. Om ni ens behöver. Vi ska ju alla dö ändå.
  Om två veckor slutar jag på LKAB och att ha ett jobb klart när jag flyttar ner till Gotland hade varit skönt, tryggt också för den delen. Att börja skola det är jag också sugen på. Nog för att det hade varit skönt att vila sina trötta axlar efter allt bankande med storsläggan uppe i gruvan. Efter en månad som arbetslös/sysslolös blir man rastlös. Det vet man ju.

Veckans hemlis: Jag har klarat svenska testet till polishögskolan, var och skrev provet i Luleå under tisdagen. Vilken lättnad, vilken lycka!
..vad fanns det att se klart?
Dimmiga dar var fina dar
Men jag såg aldrig riktigt var vi var..

När jag jobbar natt flyter dagarna ihop, händelser flyter samma och jag har svårt att hålla isär veckodagarna. Förra veckan vann Sverige mot Finland i kvalet, imorgon ställs vi inför Holland, UTAN Zlatan och det är då det avgörs om det blir EM i sommar eller inte. Snökaos i Kiruna, inte i Svappavaara. Appel grundaren Steven Jobs har gått och dött förra veckan, cancer. Eller han har väl inte gått och dött, han har gått bort. Håkan Juholt har fuskat med hyran, något som för mig är ointressant. Var det bara jag som tycktes se lömskheten bakom den där mustachen? Hur som helst, förra veckan var en zombiesoppa. Jag vet i alla fall att jag gjorde en citronsockerkaka igår eftermiddag. Sen har jag träningsvärk i benen, tror det beror på att jag tränat lite också. Annars är det hur skönt som helst att börja morgonen med en slät kopp kaffe och bara känna lugnet. Wonderbart!  
Just nu i högtalarna: Home is where your heart is - The sounds
..Slå mig så att nånting händer
Visarna på klockorna går bakåt här
Jag skakar om kalendern..


Säkert! - Isarna