Puh, en löptur. Lättar lite på samvetet eftersom jag imorgon ska ta till skumpan och raketerna. Här på Gotland är blåsten ens värsta motståndare när man ska ta sig fram längs vägen. Har bytt ut många av mina löpturer mot gym- o gruppass just därför. Uppe i Norrland är det kylan om tar emot, utomlands är det hettan. Här blåser det så mycket så att man nästintill inte kommer fram, fast man springer allt vad man orkar! Sen är det ju de där med vaglar i ögonen, slår vad om att alla motionärer här på Gotland har vaglar i ögonen, så som det blåser här. Men idag var det inte en vanlig dag, idag var det ju nästintill vindstilla och därav behagligt. Nu väntar jag bara på att Pille ska komma hem så att vi får smaska i oss korvsoppan från igår. Korvsoppa kokad på egen spis, på eget vis, bäst dagen efter.
En underbar jul hos mormor och morfar. Att bara umgås och äta god mat tillsammans är guld värt. Juldagen idag, utgång och ferrum väntar på mig (oss). TAGGAD (farligt taggad, tåls att tilläggas). Först en promenad med mammsen. Åt för en hel armé igår, precis som man ska när det är julbord och julafton. Nog för att jag ätit som en hel skolklass hela veckan, precis som man ska när det är jul (?). Säga vad man vill om den saken. Spännande att se om flyget lyfter på tisdag. Den som överlever kvällens bravader får se!
Hur som helst. Som man brukar säga, god fortsättning!
Kör en liten lägesrapport från Norrland. Idag är det dan före dan. Dricker glögg med mandel och russin. Julstämningen är var den ska, i magen (då syftar jag inte på glöggen). Vilken känsla när snön knastrade under skorna när jag kom hem i måndags. Tänk att jag har sprungit och julhandlat i regnet nere på Gotland, det har varit en mer eller mindre chock för mig. Men nu är allt som det ska. Imorgon är det julafton.

Uppesittarkväll.
Söndag och snart stängning! Värsta dagen på veckan har förvandlats till den bästa.
Ju mer man gör, desto gladare är man. Det kan vi konstatera.
Åtta dagar kvar till resan upp till Norrland, familjen och hemmet. Längtar! Mommo målade upp en sån fin bild för mig i morse medan hon pratade om de stora mängderna snö som sprutat ner under natten. Hon stod och bakade i takt till julmusik bland alla tomtar i köket. De ni, de ger mig hemlängtan. Jag promenerade själv under stunden på bar mark, i nästintill plusgrader. De ni, det är inte roligt den 11 december. Brukar ta chansen att ringa till alla man bör ringa när jag är ute och promenerar, då kan jag sätta mig in i samtalet och behöver inte stressa. Tips från coachen! Ett bra tips från coachen.