Det är min filosofi, fi, fi..

Jag har haft en mycket bra helg. Jag njuter varje dag. Det är riktigt skönt med lov.
Ute är det mörkt och halt. När jag och Kompis vandrade hem i natten, på lördag, kom jag på en sak. Tänk om man kunde montera in medar under skorna, som man kan skjuta ut när det önskas, för att ta sig fram lättare. Ett par skor med inmonterade medar och kanske hjul när det blir sommartider. Denna idé platsar nästan i Sara Perssons idébok, men den hamnar dock under "fimpförvararen". Tänk om hela Kiruna var istäckt och varenda människa tog sig fram på gator och torg med skridskor. Kiruna kanske hade fått namnet som "Icetown". Nu tycker säkert många att jag ska sluta svamla, andra inte, men jag slutar hur som helst. 
I morgon är det nyårsafton, då smäller det, på alla håll och kanter. Får se om det kommande året kommer bli lika lyckat som 2008. Spännande. När jag riktigt tänker efter så tror jag faktiskt att detta år varit det bästa genom mina tider. 
I morgon ska ja dyka ner i flaskan, igen. Nu ska vi käka middag hos farmor. Hade!

Har en speciell relation till Nationalteatern. Får Tacka Kentan för det. 
Det började när jag hittade den där cd-skivan. "Livet är en fest", jag håller med.
Jag har haft en god jul, jajamensan. Dock kände jag inte samma pirr i magen inför denna dag som jag gjorde för några år sedan. Jag antar att den där spänningen inte kan vara för alltid. Det är väl en del av utvecklingen att den ska försvinna. I år har jag känt mig vuxen. Har mest stått och kollat på när de andra öppnat sina julklappar, och blivit förvånad när tomten, lite då och då, läst upp mitt namn. Det blev inge "paketbad", men glad är jag ändå. Pengar är nog ändå det bästa i det långa loppet. Tack! 
Förra året hade jag lite svårt att glädjas åt julmaten, eftersom jag hade magsjuka, men i år var den god. Självklart fanns det för mycket mat, som alltid. Man hinner ju inte ens börja med varmrätten innan man är full i magen. Tur att vi väntade med efterrätten i alla fall. Borde införa 1 h paus mellan rätterna. Dagen har varit mysig. Gapskrattade åt jultomten.. Det var roligt.
Tack för en fridfull jul, för det är precis vad det har varit, en fridfull jul.
Jag har fula tankar på att dra på mig tomtemasken och ge mig ut för att busa lite. Hade inte suttit fel att skrämma någon stackare så här vid två på natten. Tror dock de flesta sover.
Amanda, du kan vara lugn, jag hoppar över dig eftersom du är motsatsen till frisk. Annars hade du varit ett säkert kort, med en garanti på rädsla. Krya på dig och hoppas min julklapp kunde sprida lite glädje...
Äh, jag går och sover istället. Eller jag ska ligga och sova. I natt blir det på soffan eftersom någon annan sover i min säng.
Fis inte i min säng bara, för då blir jag sur! 
God julnatt. 

Dagens/julens mening: " Ta det lugnt! Vi ska käka hela kvällen."



Härligt med juletid. Härligt med julefrid.

Hade en trevlig lördag. Förtärde ej någon alkohol men däremot blev det lite överdosering när det gäller koffeinet. Märkte att vi efter varje kopp bara blev gladare och gladare, så det fanns ingen mening att sluta. Kanske fick i oss lite för mycket, möjligtvis. Men bara möjligtvis. Försökte lösa en rebus på mjölkpaketet, spelade cirkus och svalkade oss i snön. Eller snarare, jag blev kastad i snön. Senare hittade vi på lite nya "underhållningslekar", där endast ett tuggummi var ett måste. Jag sov åtminstone några timmar, andra ingen timma alls (haha). 
  I söndags fyllde morfar år. Gav en handgjord bok och 10 små choklader. Innan jag begav mig till födelsedagsfikat använde jag mig av "den där" nymodigheten "sms". Det visade sig att han blev glad, vilket gjorde mig ännu gladare.

"Grattis på födelsedagen morfar. Kram Natalie".
"Tack! Tack! Tack! För att du kom ihåg morfar".

  Idag är det måndag, månens dag. Har gjort julklappar, plus att jag har rensat och plockat i min del av huset. Hittade en del intressant och ointressanta saker. Bl.a. en kärleksförklaring till en P13 och en hög med fotografier (hör till de intressanta sakerna). På kvällskvisten kom småtjejerna förbi. Vi gjorde en låt tillsammans, en riktig svängig pepplåt som inom en snar framtid kommer hamna på hitlistan. Tro mig. När dom vandrade hem slängde jag mig i soffan, framför en film, med lite godis i näven.
  Och denna dag åkte världens bästa Serena till Italy. Lycka till med det du ska göra (you know what i'm talking about), och kom hem välbehållen. 
  I morgon ska jag vara barnvakt. Klockan 8.00 ska jag upp. Jag tänker käka frukost hos mormor och morfar, sedan försöka mjukstarta med en film, eftersom jag lovat att  bygga snögrottor senare på dagen. Måste även göra färdigt mina julklappar och komma ihåg brevet till Stella, på andra sidan jordklotet. Jag saknar dig!
Sov sött.


Jag och bäret, Serryberry
Vad gör jag vaken så här dags? Ni vet inte, men jag vet.
Fredagen får helt klart godkänt. Hade roligt. Något lyfte upp det hela en aning.
Idag har det varit lucia. Jag har lyssnat på det bästa världen skapat i stort sett hela dagen. Nu tänkte jag somna in för att senare möta söndagen.. Ge mig lov, ge mig tomten!

Ett tåg som hade vägarna förbi

Gick förbi godisgruvan idag. I kön framför mig stod två unga töser, ca 13 år gamla. Medan jag väntade på att det skulle bli min tur att betala kunde jag inte låta bli att lyssna på samtalet som pågick framför mig.Tjejerna hade ett givande samtal om choklad.
- Du vet den där marabou chokladen med luftbubblor..Den är sjuktgod alltså.
- Ååh, jag vet. Det är min favvochoklad!
- Luftbubblorna är så himla goda!
- Jo jag vet!

Å hej å hå, jullov i sikte!
Nära värmeslag..
Jag som hade tänkt hinna med så mycket idag, men icke sa Nicke. Det finns mycket som ska göras när det gäller skolan. Man hinner ju knappt blinka efter att man kommit hem så är det midnatt och dags att lägga huvudet på kudden. 
Denna torsdagen har varit sisådär. I skolan hade jag smärta i magen och värmebölja i huvudet. Sedan försökte jag lindra smärtan med en safarimacka och varmt kaffe, men det gick sådär. Men sällskapet var i alla fall trevligt och.. varmt. Lyckades även göra så att vi missade bussen, men fick som tur var plats i baken på en bil. Det var varmt och trångt. När klockan slog åtta var det dags att kötta på innebandyn, det var varmt och svettingt. Sedan hällde jag vatten över mig för att sedan krypa till bastun, det var också varmt. Och nu ligger jag i saccosäcken framför brasan, det är skitvarmt. Men ute är det kallt. Varför ligger jag här? Varför är jag inte i Arktis och räddar isbjörnar?
Imorgon blir det nubbe men inte sill. 
Och på tal om sill, såg någon min vurpa i onsdags?! Jag sprang till gympan men gled sista biten.. någon?

En pepplåt och en gammal goding. Det rycker i kroppen efter att man tryckt på play, testa!

Lite ögonblick från lördag. Fix och trix. Det gillar jag.

eller något..

Dagens bild får tala för sig själv. Jag tycker i alla fall att den är rolig. Haha!