På gång. En heldag i Stockholm igår, lite shopping och middag på Gamla Stan. Nu ska vi checka in på Arlanda. Kommer inte kunna uppdatera något där borta.. Vad jag vet. Rädd att få en för fet räkning på posten. Så ses om två veckor! Grattis till Phille i förskott.. I love you!

då är jag hemma. Gossat ner mig under en filt och låter busvädret dåna för sig själv där ute. En skön tisdag. En av mina bättre dagar på jobbet idag. Inte gäspat en enda gång förrutom när två tyskar kom in prick kl 18.00. Brukar vara så när man har någon tid att passa och vill stänga så fort som möjligt. Cyklade i motvind till Friskis, där jag cyklade, sen cyklande jag hem i medvind. Det tackar vi för. 9 timmar med spotify fick mig att välja radio istället för musik i hörlurarna på hemvägen.. 
 
Ibland önskar man att han haft en mikrofon i affären, "Nu stänger affären om 5 minuter. Var vänlig börja avsluta det ni håller på med och välkommen åter i morgon. Jag bor inte här. Nu vill jag hem.".
 
Dagens:
Nostalgi: Kommer ihåg att jag trodde att dagisfröknarna bodde på dagis när jag var liten.
Chock: En väldigt speciell kvinna vinglar in i ett par för höga klackar, bryter på finska och frågar om hon kan få en sån där katalog som finns i skyltfönstret. Ja, visst kan hon få det, svarade jag. Sedan kollar kvinnan på mig och frågar plötsligt, "varför är ni alla så korta fast ni inte ens är kineser?". Konversationen blev inte mer spännande än så för jag hade inge bra svar och hon hade inga fler frågor.
Smak: Nutellamackorna till frukost, jag och min kille var och käkade hotellfrukost på Hotell1 innanför ringmuren i morse. 
Fniss: Öste på med vatten på stenarna i bastun, ville ömsa skinn (usch, lät lite läskigt det där) och satter mig på högsta slafen. Först kommer det in två kvinnor, "nämen gudars så varmt det var här.." viskar dom. Ena kvinnan går fram till termometern och kollar, "80°c, det var inte kallt dju naj..". Jag fnissar och säger inte ett ord men tänker "hehe nedre slafen är för bastumesarna. Varsågod.". Sen kommer en mamma och med hennes två följeslagare till barn, "nämen gud vad varmt det var här inne.. aah ooh.." stönar hon och sen går även hon fram till termometern och utbrister, hon nästa skriker, "180°c, men guuud kan det stämma. Det är ju som i en ugn". Då svarar en av de andra damerna på nedre slafen, "naj, du måste kollat fel.. men varmt är det.".
"det var ett jävla tjat.." tänker jag. Då går mamman och öppnar dörren för att släppa in lite kall luft. Då gick jag.
 
Träning V.7
 
måndag: Morgongym: löp 3 km + Ben/mage
Tisdag: Squash med Phille
Onsdag: -
Torsdag: Morgongym: 5 km löp 25 min + mage
Fredag: Morgongym: 3 km + axlar/rygg 
Lördag: sprang från jobbet och hämtade bilen på ishallen 2,66 km, 13 min
Söndag: Lunchgym: 2 km löp + bröst/rygg/mage + balansövningar på boll
 
Söndagen i bilder. Gainomax med cappuccinosmak, njöt av varje klunk.
Måndag, 21.00. Kaffe och Spotify. Pizza till middag fast jag gjorde massa matlådor igår på kvällen. Ibland blir det bra lustigt. Två dagar kvar på Esprit. På torsdag flyger jag till Stockholm, dagen efter till Kuba. Jag, morsan, Kent, Sebbe och Calle..
 
Skrattade åt johans kommentar på facebook nyss:
"ja va fan, ni alla såg ut som kineser, vart ni allergiska?"
Gamla bilder från en av alla husvagnssemestrar på Öland.
Och tänk, där visste jag inte att jag skulle bo på ön bredvid när jag blev stor.
Jag och min kära mor glassar på stranden i Grekland, på ön Samos.
Pappa kenta gör hamburgare med solbrillorna på i Svappis
 
Annars har vi lagt slängt ihop en överraskningsfilm i Imovie till Philip pappa som fyller 50 år idag. I love my macbook. Det blev uppskattat, fick precis ett samtal av en rörd pappa. Så nu blev vi också extra glada.
Fick en ros, massage och en fint kort av min kärlek.. Jag gav en bok, ett hemmagjort kort och ett kärleksäggmed lite colabilar, hallonsnören och en lepsyli. Tårtan slängde vi ihop tillsammans dagen före. Så förtrollande god. Kärlek och mat, går hand i hand.

Satt in 11kr i Jack vegas-maskinen igår kväll och ut kom 500kr. Trodde Philip skoja när han sa, "högsta vinsten, woop woop!". Första gången jag spelar på "jacken". Nybörjartur. Min dåliga dag vände och jag unnade mig själv ett "mohaha-skratt" och knallade glatt ut från Uncle Joe's med såna där, långa catwalk-steg.. snyggt, graciöst och nonchalant

Längtar bort från snö och slask..

En lugn "filbunks-vecka" har det varit. Så nu har jag extra mycket energi till veckan som kommer (?). Har inte riktigt haft tid med träning den här veckan. Eller tid. Ork heter det nog. Man behöver en rehab-vecka nån gång då och då, så sa min kloka bok till pojkvän för att lätta på min träningsångest. 4/5 gånger tränar jag för att det är roligt, för att jag älskar det. 1/5 gånger, är de gånger jag vet att jag behöver det men inte riktigt har motivation, gör det ändå och är nöjd och glad efteråt. Ibland är det bra att ha måsten, ibland inte, då det kan ge en ångest. Då gäller det att inte ha ångest och tänka, det här är ett val jag själv gör. Jag prioriterar att laga mat och äta god middag med min kille efter jobbet, dom timmarna som finns över tills det är dags att sova igen. Var nöjd över det som blir gjort istället. Den träningen som blir av. Sluta ha ångest!
 
 
Jag peppar mig själv så här en söndagkväll.
 
En intern bild till mina homies, "ooh, jobbigt och cykla jobba"
(jag cyklar till Ica Maxi för att köpa lite dodis.).
 
10 dagar till Kuba. I morgon börjar en ny jobbvecka. Det har gått förvånandsvärt bra och fort. Det har varit roligt att jobba alla dagar utom måndag. Har dock inte haft någon att dela lunchkaffet med men unnar Johanna en Thailand och allt vad det innebär. Snart är det min tur. Jag har ju i alla fall ett socialt yrke, man är aldrig ensam. God kväll. Pepp, no depp.
 
Min träning v.6
Måndag: -
Tisdag: -
Onsdag: -
Torsdag: 5 km löpning.
Fredag: Morgongym: 5 km löpband. Rygg/axlar. Totalt 60 min.
Lördag: Promenad
Söndag: 5 km löpning + intensivpass gympa + fotboll
gårdagen i bilder..
lite tlött på morgonkvisten innan jobbet.. Håret växer som ogräs. Hade annars en riktigt bra dag på jobbet. Trevliga kunder och mycket att göra, då går dagen fort! Rea rea rea, hänger massor av bra rea uppe nu. 50-70%.
 
Pigg och glad på kvällskvisten. Philips idé att koka knäck, så då gjorde vi det.

Kvällen är kommen, halleluja! Phille och jag. Delat på en bricka ost och kex. Suttit nära varandra framför vårt lilla soffbord i "soffan" (soffan = säng/soffa, när man inte får plats med båda). Delade broderligt, så gott det var, men några ord byttes inte. Inte nöjen heller. Han streamade NHL-hockey och jag kollade Melodifestivalen. Ja, nån låt sågade vi tillsammans, kanske två, kollade på varandra och skakade på huvudet. Vilken? Sean Banan. Nästa sommarplåga. Åh nej! Men kom på mig själv när jag diggade i takt med foten. Ibland lever nån kroppsdel sitt eget liv, för det där var jag inte med på. Nu ska vi...... Koka knäckkola. Ja, kl 22.00. Eller knäckklubbor med nötter. Och sen mata varandra. Bara för att leva upp till rubriken där uppe. Romantik.

Köpt klippkort på Friskis och Svettis. 10 ggr för att se vad jag tycker om stället. Ställde kl på 06.30, åt frukost och åkte till Friskis. Förvånad över mig själv att jag orkade slita mig upp från den alldeles för sköna sängen. Men jag hade bestämt mig dagen innan. Bastade efteråt och åt lite mer frukost på jobbet. Annars yr snön utanför. Blåser kallt. Ladda hockey ikväll!

Slaskväder ute. Bu, för det. Wie, för att det är fredag imorgon. Köpt squashracket idag. Nu ska vi nöta, så att jag kan spöa Philip en vacker dag. Den dagen, vet exakt vilken målgest jag ska göra.
Så här snygg var jag ikväll innan jag gav mig ut i slaskvädret. 

Ibland behövs inte mycket för att göra en glad. Fick höra att jag såg ut som en sol av en kund idag, en man med hatt, kängor och finsk brytning.

Jag - "och nu kom solen fram!"
Kund - "du är en sol... Du står alltid här och lyser som en!"
Jag - "det var snällt sagt, tack!"
Kund - "du är så snäll.. Tack, hej då", och så tog han påsen och gick.

En kommentar som gjorde att klockan plötsligt hoppade fram lite, eller det kändes åtminstone så.

Min Träning v.5

Måndag: Squash med Ph 11.00 + Crossfit + 30 min intervaller på löpband 16.00
Tisdag: 45 min Cross Trainer
Onsdag: Ingen träning
Torsdag: Squash 1 h + 5 km löpning, 25 min
Fredag: 5 km löp på morgonen
Lördag: 1 mil Löpning, 50 min
Söndag: 3 km löpning + Fotbollsträning på kvällen
 
är skönt när man väljer det själv!
 
En dag som förut haft ett ångestmoln över sig har förvandlats till veckans skönaste. Dagen då man har chansen att knyta ihop påsen och avsluta veckan på bästa sätt. Oavsett om man jobbar dagen efter. När jag vaknar upp på en söndag känner jag att det finns mycket att göra. Jag har lust till så mycket och vet inte riktigt var jag ska börja. En dag att längta till helt enkelt. Att hämta min kille från ishallen mitt i natten, efter en bortamatch på fastlandet har också sin charm. En renbäddad säng och en nattmacka innan man kryper ner i 90:sängen.
 
Idag har solen skinit hela dagen. Hade jag inte glömt solbrillorna hemma hade jag fotat en stekigt egobild. Imorgon börjar "hard work work"-veckan. 9-18 måndag-lördag. Får se hur mycket jag hinner fylla dagarna med mer än jobb.
"Kommer inte bli en jätterolig vecka, naj!".
 
Söndagsmorgon i min ensamhet. Mia Skäringers bok, kaffe, lugn och ro. Söndag i all ära.
Lördag. Sprang milen och höll ett bra tempo hela vägen. Det gäller att tänka på varje steg man tar, så försvinner tankarna man har i huvudet och tillslut tänker du inte ens på att du springer. Ett av det bästa jag vet är att springa. Friheten och lyckan efterråt. Dessutom den enklaste och billigaste träningen. Min passion.