En familj med röda luvor.
Put it in your heart and keep it..
Morgonen började med Lisa. Nu kör jag bilen till Kiruna!
Kl 14 kommer en hemlis nå mina öron. Det har en viss person lovat mig.
Mys på! hej då.
Söndag idag. Det doftar pepparkakor i huset. En söndag som känns gladare och sötare än vanliga söndagar. 
Kollar handboll på tv, har datorn i knät och en kaffekopp i handen. 
I morgon är det många, sen tisdag, onsdag, torsdag.. osv. Precis som vanligt. Men det som är annorlunda är att dessa dagar är fyllda med ledighet. De är fyllda med lov, då du har lov till precis allting. Välj själv! Hur skönt är inte det? 
I helg har jag slösat pengar och haft på mig bagarmössan. Julklappar och bak alltså.
Varit lite sjuk men det börjar ta sig.. Det kan ju vara det tråkigaste som finns, att vara sjuk. Fy fan för det!
Bakverk. Rocky Road & Cocos toppar.
Här är några av mina små varelser.
/Natalie
MOahhahahah.
Hittade en gammal bild. Med lite klister kan man till och med få Ljungberg i säng.
Synd att han är svartvit annars hade man kunnat tro sina ögon.
Vad är det godaste på julbordet?
- Sill. Jag gillar sill och lax. Det knullar i munnen när jag käkar det. Dessutom är ju prinskorvarna någon man gärna stoppar i munnen. Har de inte kronor blir man förbannad! Och vi får absolut inte glömma rövbetssalladen. Synd att det är så mycket konserveringsmedel i den, men det brukar i alla fall jag ignorera.
Ps. Har satt ett bet för första gången. Dock var det en match som inte gick in så tyvärr, det blev inga pengar.
Tre pepparkakor, 10 tärnor, tre tomtar och en lucia.
Ella.
En mysig fredag eftermiddag. Lucia, lussekatter och glögg med min italienska väninna, Serena. Vi fick vara med om en riktig nostalgitripp ska jag säga er.
Sen kväll/natt. Allt skulle vara klart till morgondagen. Det här är bara en bråkdel av allt som var framme.
Lördag, hantverksdag. Försäljning av diverse ting. Det brukar vara mormor som säljer men i år var det jag. lite "klirr" i kassan.
Johannas söta små askar.
Amanda har plockat det som föll henne i smaken. Rosetter, dammsugare och ett döskallearmband.
Lördag kväll. Julbord. Jag och min date som jag kidnappat från grannhuset.
Liz och hennes respektive, Markus. Här dricks Iris Coffee.
En trevlig kväll som bjöd på mat, mat och lite till mat. Plus musik och dans. Agerade chaufför hem sen var det match på söndag
Punkt
och mor är hennes sändebud.
Måste ta mammas ord i min mun: "Jag förstår inte dem som inte vill vara hemma. De som säger att det inte finns något att göra. Herre Gud, det finns ju hela tiden något att göra! Jag hade egentligen inte haft tid med något annat för jag har fullt upp här hemma.". Jag är dotter till en klok kvinna.
Helgen har gått ut på att forma och uppfinna nya ting. Det är ju nästa vecka, på lördag jag ska göra min "debut".
Kort därefter kommer ett julbord som ska gästas. Det blev tyvärr förhinder för mannen i mitt liv, i stället får kvinnan i mitt liv träda fram och ersätta en plats som bara hon kan göra. Jag och Amanda kommer käka upp allt kött på Ripan. Det är ett som är säkert. Jag är smickrad att du sköt upp din julmiddag till den 12, Amanda. Måste få det sagt. Kanske köttar på dansgolvet därefter. Har inte dansat offentligt på ett jävligt bra tag, det är ju trots allt lucia och jag gillar ju att dansa. Har inte polat så mycket med Alko Holen på senaste. Tycker bara att "han" ställer till det, nog för att han kan vara rolig ibland. Han får mig att må så dåligt efter att jag har varit med honom. Eller jo, vi tog en "snabbis" när vi skulle fira en 18-åring innan det där vita pudret kom utanför dörren, men det var allt. Man ska söka sig till de kompisar som man mår bra av. Det säger min kloka mamma och jag är klok som lyssnar på henne. 
Det finns så många goda drycker här i livet. Bob saft och julmust är gott. Annars är ju kaffe nåt jag får i mig varenda dag. Mormor visade den heliga drycken när jag var tio bast. Mormor är Gud. Men hon är i fast form och är en livs levande människa.
Nu menar jag absolut inte att Gud är av flytande form. Det är inte det jag menar. Eller det kanske han är, vad vet jag?
Hade!
Ett smakprov ur min kollektion. Just a little piece of my collection.
Sen har vi en t-shirt jag fick av mormor, "let's go surfing".
Yeah!

Det är fredag idag. En halvtimma kvar och så är det lördag.
Snart är studenten kommen, snart är gymnasiet historia. Tänk att vi inte kommer träffa varandra varenda dag, 5 dagar i veckan efter det. Det kommer kännas konstigt. Sommarloven har vi redan sagt adjö till och snart är det dags att hälsa det vuxna livet välkommen, på riktigt. Galet. Vissa kommer ta med sin plan i fickan och sticka iväg, andra stannar kanske kvar. Fan vad tiden går. Fan vad jag gillar er!
Jag och en kär läsare som jag träffade under en resa i huvudstaden, Stockholm (tror faktisk att hon härmar mig på bilden). Jag fick en gratis resa med privatplan för att göra lite jobb o diverse ting. Läsaren som är längre ner i samhällsstegen fick åka ett smutsigt sj-tåg från Kiruna med en rad andra fånar, stackarna. Autografblocken var snabbt framme när jag skymtade förbi, på väg till Stureplanskompaniet. De bara skrek och tror faktiskt att det var någon blond tjej som svimmade i all iver (sjukt jobbigt alltså). Alla autografblock fick en kråka och alla var nöjda och glada(de hade väl inte sett en kändis på år och dar). Den enda autografen de hade var Martin Suorras (Robinson veteranen från norr som producerade sin egen tandborste och som under en vinterfestival åkte rensläde i Kiruna). Inte hade de heller varit på Skansen någon gång. Själv trodde jag att jag var på Skansen när jag såg alla de bortkomna individerna. Men nu ska jag inte vara elak, livet är för kort för sådant.
Tack för uppskattningen och kram på dig, läsaren på bilden! Cute cute! Puss puss 
Fick precis ett samtal. Det var en försäljare och jag var upptagen. Signaler gick och jag satt djupt insjunken i Islam. Bestämde mig hur som helst för att svara men var halvt kvar i muslimernas värld. 
-"mm ja.. Natalie!"
Han presenterade sig och berättade vad han hade på hjärtat (något som åkte in och snabbt som blixten ut genom andra örat).
-"mmmhm"
-"blalalall.. blalal"
Sen hörde jag en fråga. 
-"Och du är möjligtvis målsman, den vuxna i huset?"
-mm..
-"ja.. och jag undrar då.."
Jag avbryter.
-"Nej! jag är mamma...!"
-"ja? Alltså målsman?"
-"jaa..Eller nej! Mammas.. Mammas Dotter! Jag är mammas dotter!"
Han trodde nog att jag hade någon form av handikapp, eller att jag bara var allmänt rubbad. Han tackade för sig och jag tycktes höra ett skratt som var inbakat i rösten. Om jag säger så här, man hörde att herrn hade ett brett leende på läpparna!
Jag återvände från muslimernas värld och stod stilla vid luren och skämdes. Jag skakade på huvudet och gick till köket för att hälla i mig lite koffein, samtidigt som jag tänkte, "tur att han inte vet vem jag är. Den jäveln!".
Kaffe=Livets dryck