doft av sommar och romantik..
Nu har jag gått från skräpplockare till målare. Bytet skedde idag. Dessutom har jag spolat golv. Variation, det gillar vi! 
 Och snart åker min bästis till Italy. Hur ska jag klara mig? Att dricka kaffe med dig och kvällssolen på taket är något alldeles speciellt..
  Dessutom var festivalen grym. Hade kul. Thåström blev ett fint ögonblick. Där har vi en kille som lever in i musiken, då det endast är han och mikrofonen som existerar.. Och vi får inte glömma "spasmahanden". Jag förvandlades till en studsboll när jag fick höra "Alla vill till himlen" och "Die Mauer". Sedan fick jag både en och två tårar i ögonen under "fanfanfan". Annars var det mest dansen och kompisarna som gjorde festivalen. Att vädret var av det bästa hade enormt stor inverkan! I år bytte jag karusellåkning mot öltältet. Åren går, med stora dinosauriekliv!
  Imorgon väntar en ny dag, så: DAGS ATT SÄGA HEEJ DÅÅ!!
OH, FYFAN VILKEN HÄRLIG DAG! 
Solen skiner, jag skiner, livet skiner..
Ännu en dag har gått.
Nu kan man verkligen säga att vädret är på min sida. Nu är sommaren här.
  Idag har jag jobbat och på cykelturen hem såg vi en ekorre med sin lille baby som hade blivit överkörda mitt på vägen. Det hela var väldigt traumatiskt då mamman låg på rygg med blod kring munnen och gnagartänderna ute, ett öga var stängt medan den andra hade trillat ut. Barnet låg med sin tass vägrätt utåt och tungan ute, benen var under mammans rygg. Det var hemskt att se. Lyckades glömma djurolyckan när jag kom hem, då blev det att kocka eftersom magen ville det. Kanske man ska bli kock ändå? Nu, en fetingstor kopp kaffe! Sen vid kl 19 blir det fotboll fotboll fotboll! Kul kul kul!
Penne i tomatsås med basilika
Färska minitomater
Ruccola
Majs
Fetaost
Gröna oliver
Stekt lök
Soltorkade tomater
En ändlös dag. Tillåt mig att svära över arbetsdagen som gått. Lite sömn och arbete är inget att kombinera. FY FAN! 
  Jag och Philip var och badade igår vid elvasnåret. Körde till badstranden för sommarens första dopp som blev ett kallt dopp som följdes av en varm kopp oboy..
  Trodde att ögonen skulle trilla ut idag på jobbet. Måste verkligen säga att idag var det: "dead woman walking".
  1. Bra händelse på jobbet: Jag och Amanda har sammarbetat med en ung karl på traktor. Först fick han heta "Simon the cocksucker" men senare när han visat sig från en bättre sidat blev det: "Simon the cutiepie"
  2. Hemsk händelse på jobbet: Amanda gör mig rädd och dessutom har hon börjat skada mig. När vi bär tunga föremål tillsammans släpper hon före, fast jag säger att vi ska räkna till tre (det resulterar i att jag klämmer skinnet och känner smärta jag inte förtjänar). Och. Hon drömmer om mig(en av alla), och sedan tror hon att händelserna i drömmen har inträffat i verkligheten. "Men du vet.. du sa ju att.. det var ju du som sa det.. jag är helt säker.". Nej, jag är säker Amanda, du drömmer!
  Gårdagens arbetslåt: American Pie med Madonna. Kan tala om att raden "This'll be the day that I die.." hördes mest där vi stod och plockade isolering.
  Dagens arbetslåt: "Dansa i månens sken" med Suzzies Orkester. Då endast jag kunde låten valde jag: "Dansar i månens sken. Jag dansar naken under stjärnorna, av liv och lust." som mina favoritrader.
  Adjö och på återseende!
"Ikväll är månen full.
Jag känner mig berusad.
Det leende klotet har,
en underlig dragningskraft på mig.
Jag ylar som en varg.
Annars är allt så tyst.
Jag kan inte sova nu,
så jag tar mig ut.".
harder better faster stronger!

Den här veckan har jag varit en miljöaktivist eller kanske, en gruvlig miljösorterare. Det känns bättre att säga så. Det känns tråkigt att säga att man är en, patetisk skrotplockare som utför slavgöran. Hur som helst är min huvuduppgift är att göra rent efter mig..
  •   Skyffla upp betongskrot i hinkar. Bär sedan dessa uppför trappor till en container där du tippar av. Upprepa sedan sysslan ett x antal gånger (timmar) tills du gjort rent efter dig!
  •    "Psykplocking av metallskrot". Vandra runt på ett fällt som en psykopat och leta efter små och stora delar metallskrot. Samla ihop dessa i högar jäms med fältet. Hittar du ett 40kg tungt skrot försök på bästa sätt att frakta denna till närmaste hög. Inget hjälpmedel som t.ex. spade är tillgängligt. Varenda litet skrot ska upp tills du har gjort rent efter dig!
  Jag är helt slut. Vad har jag för sommarjobb? Jag vet inte om jag redan har blivit eller kommer att bli psykiskt sjuk? Igår slutade det med att jag låg på marken och ålade samtidigt som jag sjöng Shakiras "whenever, whenever". Min kollega Amanda klagade samtidigt över att vi inte får någon respekt på vår arbetsplats och imiterade en av de högre cheferna, "jaså.. men drar dom där in några pengar till firman?" (Dock var detta ett missförstånd från vår sida, chefen menade visst inget elakt i sin kommentar. Värt att nämna.) Men vi gillar ändå inte att bli kallade, "dom där". Miljöaktivisterna passar bättre.
  Denna dag var betydligt värre och mer plågsam. Vi blev bla påkomna när vi låg på rygg nedanför en mur (utslitna och det enda vi krävde var 10min vila utan att någon skulle se). En bil kom smygande och parkerade framför oss. Amanda flög upp i all iver och låtsades plocka skrot (dock fanns endast ett litet skräp som Amanda tog upp samtidigt som hon pratade för sig själv). Jag däremot låg kvar och viskade till Amanda, "skadan är redan skedd, vi är upptäckta. Ligg kvar och låtsas som ingenting)... Jag tror att jag avslutar där. Nästa vecka blir det städning inomhus, även där ett jobb som går ut på att göra rent efter sig. 
  Imorgon bitti hoppar jag på tåget och åker till Luleå över midsommaren. Längtar så! 
Och förresten, nästa helg är det Kiruna festivalen. Tänkte för er i utlandet som läser min blogg. Kom förbi och kolla hur vi har det vettja. Moraträsk kommer också! Kramkram / Slav Göran

Jaha. Då var vi här, vid sommarlovets start. 
Det firades med en rejäl fest på fredag. Det blev en livad kväll som var fullproppad av energi. Men fick absolut betala med min lördag, baksmällan var obarmhärtig. Hjärnceller hade dött och en ofantligt stor begravning ägde rum i min hjärna. Under ceremonin sjöng de så att jag till och med fick gåshud över hela kroppen. Det var spöklikt. Under lördagskvällen, när en del av vännerna körde en tvådagars varvade jag och Philip ner med filmen, Australia. 
Känner inte för att vara i kemiskobalans på ett tag kan jag säga. Men festivalen är inte långt borta nu.. Får se hur jag gör då, vi tar det när det blir aktuellt. 
Idag mår jag hur som helst strålande. Kommit hem från Kiruna, varit hos Lizzi och grattat henne till studenten och nu bakar jag en kaka.. En vilodag så att säga.
Nu är min s(k)öndag slut. Adjö och på återseende!

Fick även en medalj under fredagsmorgonen i aulan. Sen var det betygsutdelning och kort därefter: SOMMARLOV!

one more cup of coffee 'fore I go. To the valley below..

När jag brygger kaffe låter det som att kaffebryggaren snarkar. 
När jag sover låter det som att jag brygger kaffe.
Nu, kaffe med Affe. Sen, Gällivare med Calle.
Idag blir det att tappa fästet!

Have a nice day!
  
  Äntligen hemma från en dag på fältet. Jag skapar liv. Jag vandrar fram och tillbaka på ett kalhygge och filosoferar. Jag bygger upp, när andra sågar ner. Jag skapar, när andra förstör. Jag sår ett frö. Jag planterar skog. Jag jobbar till Sveaskog. Det kallas att extraknäcka.
  Vilken natt jag har haft, alldeles för lite sömn. Och ännu värre var dagen igår, har varit ett nervvrak från morgon till kväll (stressad). Hade helt enkelt en dålig dag och en dålig natt. Men har man aldrig dåliga dagar kan man aldrig uppskatta de bra dagarna. Eller då hade det kanske inte ens funnits några bra dagar? Men mot dagens slut förgylldes min dag lite, tackvare en viss person.
  Hur som helst är det sommarlov snart. Det känns hur bra som helst. Jag ser fram emot sommarmånaderna. Den här sommaren kan blir bra, riktigt bra. 
Nu ska jag sova i min säng. Imorgon blir det Gällivare! Jag missar utedagen i skolan. Jag tycker att det är tråkigt, och det tror jag att ni också tycker..
B A N A N A S

"Bananer är helt enkelt min frukt. That's it" <3 

Kvällskvisten spenderades med denna sköna dam. 
När jag lagt huvudet på kudden döck ett varmt sms upp på telefondisplayen. Ni får endast läsa det "läsbara" och det kärleksfulla. Resten behåller jag för mig själv. Både för mitt, Serenas och ert bästa. 
"Nu vill jag säga god natt och tack för att du är du och ingen annan än du.." 

Jag hjärtar dig.