Ska skicka iväg en lite födelsedagshälsning till min alldeles egna Ella som fyller år den 2 april.
En tidig morgon. Kaffe och äggmackor till Nyhetsmorgon, ett av livets goda stunder. Nu sitter jag och planerar min dag. Phille har rattat iväg till det nya jobbet på ICA Maxi! På Efter Tio Med Malou pratar de om gluten och vetemjöl, att det börjar komma fram att det är roten till många kroniska sjukdomar. "Idrottsmän som äter vetemjöl kan inte prestera som de ska. Jag tränar inte människor som äter vetemjöl", säger bla en kinesiolog i soffan.
Min vän Marie är glutenallergiker. Hon äter aldrig vetemjöl men ibland kör hon "höger-väster" med två olika cidersorter.
V.12 - UTMANING
La upp ett mål förra veckan, jag skulle cykla och springa drygt 8 mil, nästan fram och tillbaka mellan Svappis och Kiruna. Okej jag gjorde mitt bästa, måndag - lördag. Vilade på söndag. Fick ihop 7 mil sammanlagt. Jag är nöjd över mig själv!
  • Måndag: 1 mil Löpning
  • Tisdag: 2 mil - Spinning 45 min
  • Onsdag: Styrketräning/Bodypump
  • Torsdag: 2 mil - Spinning 45 min
  • Fredag: 1 mil Löpning
  • Lördag: 1 mil Löpning
  • Söndag: VILA
Det är som fint här! Blir alltid lika förvånad över hur vackert det är innanför muren när jag är där och strosar. Strålkastare från en klarblå himmel. Humöret drar iväg till rekordhöjder när det kommer dagar som denna. Fågelkvitter, blommor på gräsmattorna och hör och häpna, grannarna har för fasiken tagit fram grillen! Imorgon ska vi härma, fast då med engångsgrillen.
Har betat av milen idag, runt motionsspåret vid Visborg. Nu måste jag verkligen plocka undan här i läggan. En lägenhet på 30 kvadratmeter och miljontals prylar och kläder gör att kaoset blir ett faktum. Dessutom har vi inte tömt bilen på grejer ännu. Var och städade ut det sista på Kneippan igår, skurade och vinkade "hej då". Det var bara gulbussen som stod på parkeringen, aningen dött där ute nu när alla börja flytta. Ikväll luktar det umgänge och utgång, kan bli bra! Hann läsa partysms:et av Marre precis i lagom tid för att jag skulle hinna på Systemet. Körde som en idiot, parkerade som en jävel och rusade in genom dörrarna som ett vrak precis när klockan slog 15:00. Ibland ska man ha flyt. Hur som helst blir det spontant ikväll, inga förväntningar liksom. Soffan och Ekans sista helg. Ha en trevlig helg!
Både kläd -och miljöombyte! Måndag, Ammis har dragit tillbaka till norr. Jag känner nästan värk i magen, så mycket saknar jag henne. Det blev nästan värre nu när vi fått vara med varandra lite. Skrattat ihjäl mig. Tror ni jag kunde hålla mig när jag sa "hejdå" på flygplatsen - Nå nä! Nu stog jag inte och asgarvade precis utan tvärtom.
Spontanresa till Stockholm.
Hotell och hotellfrulle. Shopping och babbel. Vi gick ut lugnt. Jag köpte fredagens första plagg och därmed drog jag i snöret, "pang" så var Amanda igång. Bruden gick lös, hon som skulle ha en tanke bakom varje köp! Jag likaså i och för sig.
- "hurru, vad hade du gjort om jag bara knallat in här och köpt en väska för 20 000 kr?
- "Gett dig en skalle och sen dragit dig därifrån.".
Hann till och med visa Mandis Gotlands uteliv och släppte lös henne på Munken. Det börjades på båten. Dagen efter knallade vi in till stan, gick innanför muren och käkade på Creperiet. Solbrillorna var på. På kvällskvisten shotade vi brämhults. En vana vi ska införa när vi är med varandra. Brämhultsshots on sundays! Sen kan jag ju säga att en baoutastor mugg med te och briemacka aldrig slår fel, inte film och nötter heller.
Två braiga veckor. Mycket jobb, vi har haft skitmycket att göra i butiken. Vårkläder i massor, ombyggnationer och allt vad det innebär. Förra veckan hann Phille gå och fylla år. Vad vore en födelsedag utan gräddtårta och presenter? Jag är nästan för duktig på att hålla hemligheter. Killen trodde han skulle bli utan. Solen har legat på i flera dagar men har för tillfället gått och gömt sig. Vi har blommor nedanför fönstret som slår ut när solen är framme och som drar ihop sig när den försvinner. Det är nytt för mig. Blommor i mars alltså. Imorgon drar jag till Stockholm! Phille drar till Oslo. Dags att börja snarka, hej!