och så gick man från snö och -30° till regn och +4. Ligger Kiruna och Visby i samma land, det kan man undra. Sverige är ett avlångt land. Årets sista löprunda idag. Sprang runt elljusspåret. Eller jag plumsade, halkade och plaskade mig fram. Hoppade över vattenpölar och plumsade i snön som ännu försöker hänga sig kvar. Efter 3 km bestämde jag mig för att springa ut på stora vägen, där det var rena rama halkbanan. Försökte i all iver hålla mig på 5 min per kilometer. Måste ha sett ut som Bambi på hal is. Höll på att slå ihjäl mig och svängde in i skogen igen. Glad att jag klarade mig hem oskadd. Ibland måste man slänga in handduken. Hade tänk mig 1 mil men det fick bli en halv. "En riktig löpare springer i alla väder", kommer jag ihåg att nån sa. Den varma duschen var den skönaste på länge! Imorgon är det Nyårsafton! 
 
Visby 2012-12-30
Dagarna innan Julafton i Svappis
Kiruna, Juldagen på Ferrum.
 
-32° i Svappavaara när jag skulle hämta Philip dan innan julafton.. Det biter bra i kinderna och i hela kroppen. Skönt att sitta i en kall bil med dubbla dunjackor! 
.
.
 
 
Tillbaka från Norrland, mamma och allihopa. Minusgraderna är det enda som är skönt att slippa. Resten saknar jag redan men kan vara bra att komma tillbaka till rutinerna snabbt, så man inte hinner bli bekväm. Fått mat i överflöd, nästan men bara nästan så att jag är less på mat just nu. Idag var vi rebeller och gjorde korv och macaroner. Massa fina julklappar har jag också fått. Vi kom med båten i torsdags natt. Drivde hela dagen i Stockholm där alla gick på någon rea-knark-drog. Vilken hets. Butikerna såg ut som fan och köerna var mer än långa. Blev inte allt för mycket shopping för oss. Blev bara trött av att kolla på allt. Men två tröjor följde med hem. Väl på båten tog vi en sovkupé, vilken kommer göras om. Sov jätteskönt medan vi guppade fram till Gotland. Vi vaggades till sömns. 
 
.
.
.
Juldagen blev som den brukar, en succé. Jag och mina bästaste tjejer förfestade på hotellet.. på toaletten som det ser ut som här. Fick inte så många bilder från kvällen, tyvärr. Bastade och fixade, käkade på Mommos och träffade en massa glada på Ferrum. Jag saknar er redan! Kom och hälsa på när ni vill! 
 
På måndag är det Nytt År. Den andra nyårsaftonen här på Gotland!
 
 
 
 
 
 
 
Lägesrapport, Svappavaara! Norrland levererar -30°c. Vilken känsla att stiga av planet och andas in den torra kalla vinterkylan. Det är som att sniffa nostalgipulver. Roligt att man träffar bekanta redan i gaten på Arlanda. Precis ställt in väskan i rummet. Det är fullproppad med julklappar, 21 kg packning. En vecka i detta vackra vita vinterland. Synd att jag har lite plugg att ta itu med en dag som denna. Men tänker inte sätta mig ner med "skiten" direkt, ska till mormor och morfar och knacka på. Det luktar lussebullar, kaffi och en massa annat. Hon brukar ju ha 27 sorters kakor hemma så här vid jul så jag kanske får mina bregottkakor också. Mina favoriter. Mormor och morfar alltså. Mamma och pappa Kent är på jobbet. Brorsorna hemma. Det borde finnas nån klocka utanför dörren som man kan ringa i när man kommer hem så här, "woooohooo allihopa, jag är hemma!". 
 
 
En lyckad husfest hos Marre.. utan Marre (till att börja med).
Hur skönt är inte det? Hon kommer hem från jobbet klockan 22 och det är full fest på stället.
Världens bästa Marica kan ladda om och bjuda på fest fast hon inte själv är hemma!
Smörgåstårta och hot shots, brottning och bugg i källaren.
Det var lördagen det. Följt av Munka!
Tack för en rolig kväll!
 
 
 
.
Mitt loppisfynd som jag köpte för 20 kr i sommar, en vit skål med guldmönster! Mycket stolt.
.
 
Älskar tidiga mornar, det är livskvalité. 
Philip slocknade samtidigt som tven igår kväll. Själv låg jag och vred
och hade jättesvårt att somna. Om det var kaffet och allt koffein som jag satt i mig under dagen som
spökade blir det en koffeinfridag, idag. Annars har jag hunnit med att träna, käka en supergod 
kycklinggratäng på Form Visborg och gjort lite andra smågrejer. Stänger butiken idag och börjar kl 15, sen åker jag på Johannas body pump om jag hinner. Hon är så bra!
Kl 21.00 är jag bjuden på bio, lucka nummer 12.
 
om några timmar är det åtta. Tills vi flyger hemåt. Det toksnöar ute, det vill aldrig sluta. Hoppas det lugnat ner sig till dess så inte flygen blir inställda. Hade ju varit olyckligt. Vi har ju trots allt bara en vecka att spendera där uppe. Idag är det tisdag. En vanlig tisdag som börjar med det bästa målet på dagen och som brukar sluta med ett 360-pass. På förmiddagen har jag fixat festkläder till helgen, då det nalkas julfest hos Marre. Jobbat och sen har vi ätit julskinka eller en hel jultallrik här hemma. Köpte en skinka igår på närmare 3 kg och idag är det inte mycket kvar kan jag säga. Förhoppningsvis har vi förätit oss så vi slipper köpa en till. Skumtomtar gömde sig i julkalendern idag. Imorgon blir det en tidig morgon, ska försöka få ihop min domstolsrapport så att jag kan skicka in den och få lite julefrid. Det ligger och trycker. Plötsligt var det roligt att dammsuga.
 
Tagga helgen, Ellan, Marica och Clarko.. om ni läser! 
 
Smile!
Redan den 6 december. I lördags åt vi julbord med jobbet, riktigt trevligt var det. 
Den 15:onde nalkas det julfest. Nåt jag ser framemot. Därefter är det bara fem dagar kvar tills vi åker
uppåt och firar julen!