The Treehouse Song

When I woke
I took the backdoor to my mind
and then I spoke
I counted all of the good things you are

and that list of charms was
longer than my chain of broken hearts
and when the day was done
I figured I had already lost
from the start - from the start

I was gonna love you till the end of all daytime
and I was gonna keep all our secret signs and our lillabies
I was mad to believe that our love would grow old
we were gonna live in a treehouse and make babies
and we were gonna bury our ex-lovers and their ghosts
baby we were made of gold

so many times
we drank fine wine in one swallow
and in those late nights
we painted our walls bright yellow


Bildbomb från påsken



474717-34

image39

Lovet har gått fort som vanligt. Personligen har jag spenderat mina påskdagar i min stuga där jag haft sällskap av mina polare. Haft ett grymt skönt men ändå fartfyllt lov. Men nu är det bara två dagar kvar av lovet. Kan man göra annat än att sucka?
Just nu vill jag bara ha sommar! 
Tänk om man hade haft övernaturliga krafter och kunde trolla fram sommaren?
Jag kanske borde ta och leta fram min gamla trollstav som ligger i källarn. Trollstaven som jag tvingat mamma att köpa när jag var liten. Jag hade hotat henne med att hoppa ner i Nikkinäkesjön och låta Nikkinäcken ta mig om hon inte fixade en trollstav och mantel åt mig. Det var på den tiden då ingen kunde nämna namnet Nikkinäcken utan att alla barn blev blåa i ansiktet och pissade på sig. Mamma visste att jag aldrig skulle doppa tårna i sjön där Nikkinäcken bor men trots detta blev trollstaven min, men någon mäktig trollkarl blev jag inte. Det var helt enkelt omöjligt att göra trollkonster med den staven så det dröjde inte länge innan den hamnade på hyllan.
Men tänk om det finns mirakel som Sussie Tapper sjunger, tänk om staven börjar fungera? Hade den gjort det så hade jag gått ut genom dörren och förvandlat allt vitt till grönt, för jag längtar efter sommarn så att det gör ont i lilltån.

Nu ska gå ner till källarn och leta.

The View - Claudia

God morgon!
Vad får du om du korsar Earl och Colin Farrell?

image20











Svar: Carl Oskar


God morgon alla pigga och glada!
Käkat frukost nyss, ska börja packa och göra mig iordning för en skotertur till älven. Undra om resten av gänget har vaknat? Om jag får gissa så ligger hälften och sover. Vi börjar med Amanda, hon har troligen ställt klockan på 9, stigit upp, kollat på termometern, nästan ryst av de kalla siffrorna och sedan gått och lagt sig för att sedan vakna igen klockan 10  i hopp om att det bara är en entalssiffra på termometern. Eller jag ångrar mig, känner jag Mandodiao rätt så ligger hon och sover som en stock. Är det så att de visar sig att hon faktiskt stigit upp, ätit frukost och gjort sig i ordning så chockar hon mig till hundra. Dags att ringa Mandodiao och kolla hur det har gått till !

Fem minuter senare

Det blev ingen surprise här inte. Amanda låg och sov! Det var mamma Katta som svarade, och jag hörde redan på hennes tonläge att det fanns en sovande i hushållet. Men jag fick väcka henne och nu är Mandodiao vaken!
  Då kommer vi till Liz Grynet, vad kan hon tänkas göra i denna tidpunkt. Jag tror att hon sover. Ann-Britt kommer förmodligen svara och sedan föra telefonen till den sovande Liz öra. När jag sedan får prata med Liz så kommer hon med hennes trötta, mjuka och söta röst att säga, "heeeej" eller "goodmorgon".
Upp till bevis!

Tio minuter senare

Tio poäng! Liz sov! Men det var inte mamma Ann-Britt som svarade utan efter tio signaler var det Grynet själv som fiska upp telefonen. Det blev ett "heeej" som hon gav ifrån sig och nu kan vi glädjas åt att även Grynet är vaken.
  Men vad gör då Serena och Julia? Eftersom Mackarena har sovit över hos Bullan så ringer jag dit. Om jag först ska gissa så tror jag att dom är vakna, och detta på grund av att Bullan ofta är i tid osv. Vi får väl se...

Fem minuter senare

Yesbox, de var vakna men det hade faktiskt nyss klivit upp. Det gick bara en signal innan Julia svarade, "Lindmark".
Vi kan då kort sammanfatta att jag känner mina kompisar väldigt väl.
   MOT STUGAN GIRLS!

image19
Kalixälv
Freitag
Jag startade dagen med att sova bort hela morgonen, vaknade efter tolv. Vanligtvis brukar jag stiga upp ganska tidigt på monarna eftersom jag vill att mina dagar ska bli långa.. Men tiden går fort som vanligt och man hinner knappt få reda på vilken dag det är innan det är dags för nästa.
Igår råkade jag kläcka ur sig en mening som kanske väcker depression hos vissa på två ben. Jag kan säga att jag själv blev lite förvånad över mina egna ord, jag blev inte direkt deprimerad men funderat kan jag lova att jag gjort.
   N - " Vad tiden går fort, snart ligger man i graven"

Dagens fråga: Vad händer efter döden Natalie?
Ska jag vara ärlig så tror jag nog inte på att man efter döden föds på nytt eller att man hamnar i himlen. Jag skulle gärna vilja tro på det men jag är rädd för att man bara ligger där, utan att känna, veta, se eller höra något.
Eller tänk om det är som ett tvspel, tänk om livet på jorden bara är första barnan? När man gått genom livet på jorden möter man en boss (döden) som man sedan ska besegra för att komma vidare? Men om man inte klarar bossen vad händer då? Det kanske innebär slutet, man slits ner i jordens mitt och bränns ihjäl?
  Men Gud vad pratar jag om?

 
Da boss

Som liten trodde jag på Gud. Jag kommer ihåg att jag ofta tänkte på döden och att jag kunde blir livrädd utav tankarna som rörde sig i huvudet på mig.
Så långt som jag kan komma ihåg har Kent alltid gnällt över de höga telefonräkningarna vi haft hemma, och detta fick mig som liten flicka att tro att höga telefonräkningar inte var något att leka med. Mamma har berättat att jag en gång efter en mardröm kommit till deras sovrum och krypit ner mellan henne och Kent. Jag hade varit ledsen, rädd och frågat henne, " Mamma, om du och Kent dör vem ska då betala telefonräkningarna?"
Småungar grubblar också!
Tänk om det bara är de personer som tror att det finns något efter döden som får uppleva det? Men tänker jag riktigt efter så kanske jag ändå tror på reinkarnationen...
 Äh, Nu får det var slutpratat om döden. Fortsätter jag med mina spekulationer så vet man aldrig vart det slutar....

Det har inte hänt så jättemycket idag. Jag har gjort ett armband, varit ute och joggat och sen har jag varit hemma hos Serena och varit social.
Imorgon ska vi till stugan, måste slänga mig i sängen så att jag orkar upp imorgon.

HEJ DÅ FREDAG, HEJ LÖRDAG !
 
image18
Armband med små pärlor och stjärnor
Vad ska man säga?
Det är tyst i hela huset och det enda som hörs är knapprandet på tangenterna. Klockan säger att jag borde sova men jag vill inte sova! Jag lyssnar på "What am i to you?" med Norah Jones och tänker på sommaren. Kan inte all snö smälta bort efter påskolovet, snälla?
Det är helt galet vad jag saknar Stella, vill att hon ska vara här nu! Det är så skönt att prata med någon som inte bor på samma ställe som en själv. Jag kan lova att vi kommer prata sönder varandra när hon kommer till Sverige.
Längtar även till en utlandssemeter.
GE MIG SOMMAR!
       

Imorgon får vi påsklov, hur härligt är inte det?
Tänkte inte skriva desto mer idag, ska kila till Amanda där en kladdkaka väntar på mig. Hon och Serena har bakat (igen). Innan jag går så vill jag visa vilka fina teckningar min lilla kusin Ella har målat. Jag tror målartalangen ligger i släkten! Pippi som ser mer road ut ska då föreställa mig, och Puppy är Sebastian. Tycker det var lite underligt hur Sebbe fick se ut... men antagligen är det så Ella ser på sina kusiner. Det är bara att finna sig i det helt enkelt. Hoppas inte Sebastian tar det allt för personligt när jag ger honom teckningen. Men jag är i alla fall glad, är inte det huvudsaken?
Tack för teckningarna Ella, det förgyllde min dag!

image10
Pippi och Puppy
Äntligen hemma efter en lång måndag!
Åt nyligen Korvsoppa á la Johan, men som han själv kallade ett fjasko på grund utav korven. Jag kan hålla med till viss del eftersom korven faktiskt smakade underligt, men resten av soppan var smaskens. Man kan skylla på att korven var köpt på konsum som har ett ganska magert utbud på just korv. Möjligen hade byborna köpt upp alla goda korvar så när Johan kom för att handla fanns det endas de "äckliga" korvarna kvar. Den var faktsikt så vidrig att Nasta spottade ut korvbiten när hon kände smaken. Men som sagt, resten av soppan var god och det tyckte resten av familjen också! Bättre lycka nästa gång Jompa! :) 

image9
Snart är det måndag..
Ligger i min säng och filosoferar. Hela huset sover och endast jag är vaken, men snart snarkar nog jag också ikapp med de andra.
Johan och Nasta har kommit hem och hälsat på. De har flygit ända från Oslo till Arlanda och sen till Kiruna, rätt lång reda ändå. Dom ska vara här över påsk och Jomma har till uppdrag att lära Nasta att åka snowboard... spännande.. Men hur som helst så är det skoj att träffa dom igen eftersom man inte sett dom på ett tag. Vi har fikat sockerkaka, druckit te och snackat lite. Sen har jag och Calle suttit på datan och kollat klipp på youtube.
Björn Gustafsson blev alltså den sista jag garvade till denna söndag..
Nu ska jag hoppa i sängen!

image10
God Nattis




 

Äckelpäckelsöndag idag!
Undra varför dessa dagar alltid är så hemska? Jo, det är dagen före måndag och jag får ångest när jag tänker på allt jag bör göra! Jag är specialist på att spara en bautastor hög med läxor till söndag och fortsätter det så här så kommer jag drunkna i läxhavet. Jag skulle vilja har en lite hjälpreda på min axel som hjälper mig i alla svåra stunder, men någon sådan finns inte. Vi har kemiprov på tisdag och jag kan inte påstå att jag är redo för det, pratade just med min granne som inte heller var så glad åt detta prov.

Just nu sitter jag bara här i köket, tuggar på mammas matbröd och surplar i mig te. Men jag kanske borde agera nu och göra det bästa av situationen?
Nu ska jag kila! 
Hade!

Konversation på msn

Natalie.w säger:

Känner hur ågren kommer över mig! kemin ger mig ångest!

amanda säger:

du är inte ensam. fan det är hur mkt som helst kvar av kapitlett vi inte ens börjat jobba med

amanda säger:

sara är ju dum i huvudet

Natalie.w säger:

instämmer

Natalie.w säger:

jag ska fan pissa på henne i skolan.

 
Min drömhjälpreda som jag önskar kommer
 sitta på min axel en vacker dag.

Finalen i melodifestivalen dundrar i tv:en i vardagsrummet. Jag försvann därifrån för att Christer Sjögren skulle sjunga, förlåt Christer men jag pallar inte din låt I Love Europe! Passade därför på att skriva ett litet inlägg här.
Spännande vem som går vidare till Eurovision Song Contest i Belgrad. Det känns som att Charlotte Perrelli kommer ro hem segern. Men Själv tycker jag att det skulle vara skoj om Rongedal gick vidare... Vi får väl se hur det går.
Det bästa är ändå pausunderhållningen som Björn Gustafsson har hand om. Jag och mamma satt och garvade i soffan när han körde beatboxing. (the king of humour)
Idag är det lördag och jag har gjort detta:

  • Steg upp klockan 10:00
  • Tittade Nyhetsmorgon
  • Plingat gitarr
  • Gjort engelska uppgift
  • Joggat
  • Duschat
  • Käkat Broccolipaj
  • Melodifestivalen
  • Bloggat

joggmusik

Min musikmobil (Sony Ericsson W910i) fungerar jättebra när jag är ute och springer, men jag har tankarna på att investera en guldig ipod shuffle, den är liten och lätt.




 

Den efterlängtade fredagen är kommen.
Jag sitter i sängen och njuter utav den goda stämningen i mitt rum. Det doftar fredag överallt och det går bara att älska det. Fredagar är helt enkelt speciella och när det är fredag kan man slappna av, i alla fall jag. Det kan jämföras med en tung fjällvandring, när man nått toppen slänger man ner ryggsäcken och pustar ut. Vissa firar "segern" med en påse polly och andra ställer till med ett riktigt partaj. Alla gör det dom tycker är bäst. Fredag är nog lätt den bästa dagen på veckan och jag tror inte jag är ensam att tycka det.
Denna fredag blir ganska slapp för min del. Hade tankarna på att kolla en film med polarna, men nu är det i alla fall dags att öppna min pollypåse!
Tjenis!

Veckans belöning


Torkade precis håret och nu sitter jag här i min morgonrock, nyduschad och laddad inför melodifestivalen ikväll. Denna lördag blir inte som alla andra lördagar. Idag blir det inte att sitta framför tv:n och glo utan jag ska sitta i publiken och vråla. Det är Andra chansen och jag ska befinna mig på Arena Artica där det ska äga rum. Tillsammans med mig har jag mina två vänner Amanda och Serena som precis som mig har dom höga förväntningar. Det enda som vi verkligen blev besvikna över var att Björn Gustafson inte ska komma, katastrof! Måste säga att han är för jävla rolig, just nu ligger han högs upp på min topplista. Våra platser är på läktaren och jag ska sitta på plats 40 på rad 3... spännande spännande. Kände att jag var tvungen att köpa biljetter när det ska vara här i Kiruna. Nog för att ingen av mina stora idoler ska befinna sig på platsen men det ska ändå bli grymt kul. Artisterna som jag ser mest framemot att se är Andreas Jonsson, Nordman och Sussie Tapper. Nordman är min barndomsidol som jag äntligen ska få se live, "den som väntar på något gott väntar aldrig för länge". Ska jag vara ärlig tillhör inte Nordman längre mina idoler men jag ser framemot att får se honom. Kanske lyckas också någon annan övertyga mig under kvällens gång. Nu är det dags att göra sig festivalfin och sen ska jag smaska i mig lite middag. Jag håller tummarna att kvällen ska bli toppen och förhoppningsvis hamnar man på tv också.
¡Adiós!

image4
Laddad till hundra!