Veckorna springer förbi. Lördag idag, precis kommit från jobbet.
Hittat en egen lya här i Visby nu, en mysig etta nära ICA, stan och Gymmet. Kunde inte bli bättre! Nu leder vi med 2-0. En poäng återstår. Inväntar att den sista bollen ska rulla över på vår sida, då är allt komplett. Det går bra nu..

Dags att plocka ner stjärnan nu. 22 januari, det är söndag.
Igår blev vi bjudna till Lena och Johan på middag tillsammans med Linda och Nicke, jätteroligt att träffas i par, bowla och käka middag. Ett och två glas vin blev det också till maten. Roligt att Lena styrde upp så att det blev något. Det blev en sen kväll.

Annars så lyckades jag bli riktigt förbannad igår. Har för ett tag sedan tappat min knallrosa tupperware-vattenflaska med avtagbar botten på gymmet. Har sörjt den där flaskan. Men igår såg jag den, en ung tjej hade lagt den på bänken medans hon snörade på skorna. Stod länge och stirrade på flaskan och tänkte "vad är oddsen att hon har en likadan". Kände liksom hur det började bubbla i mig och blev förvånad av att höra mig själv fråga, "ursäkta men var har du köpt den där flaskan?". Självklar blev hon paff, letade ord och sa, "köpt den på Stadium..".
- "jaha, men inte har väl stadium såna där flaskor, får jag kolla på den?" (Stadium finns inte ens på Gotland).
Sagt och gjort.
- "aa jo, eller fått den när jag var med i stadium-cupen."
Öppnade botten och såg gravyren på flaskan. Nu, helt säker på min sak.
- "tycker att det låter skumt, har nämligen nyss tappat min..".
Jag fick inget mer sagt, och så gick tjejen och hennes kompis. Hade jag skrivit in mina initialer hade det var lätt att bevisa att flaskan var min. Eller hade hon sagt att den var från tupperware, då hade jag självklart trott på henne.
Jag är så glad över mig själv att jag frågade henne, att jag inte bara lät henne gå ut genom dörren och suga på min kära vattenflaska. Förhoppningsvis gjorde jag henne lite nervös, det INTE är okej någonstans att ta andras saker. Stadium, in my ass! Det spelar ingen roll att det bara var en vattenflaska. Det är en principsak! Nog för att det inte bara var en ynka vattenflaska. Det var en SKITBRA vattenflaska som rymde nästan 1 liter vatten och som jag kunde förvara mina ringar och nycklar i botten på. Värdens bästa! Folk som inte kan skilja på mitt och ditt vill jag bara spy på. Jag blir så trött. Tjuvar finns det alldeles för många av.
Började dagen med lite jobb. Johanna kom och böt av mig redan kl 13.00. Jag gillar att öppna butiken, tända alla lampor, skura, slå på musik och göra i ordning. Det är mysigt. Annars har det varit rätt lugnt med folk, lite småspring bara. En karl som köpte 4 st t-shirtar för mindre än 300 kr. Du kan faktiskt hitta riktiga kap på rean om du orkar bläddra dig igen allt!
Efter att jag och Ph käkat lunch så somnade jag i hans knä medans han satt och laddade upp för match vid datorn. Sov som en lite gris och vaknade så där pumsig och god som man brukar vara efter en powernap! Längesen man fick ta en sån.
Och igår åkte vi upp till Högklint och kollade läget. Vi valde kanske inte den bästa dagen då det regnade och var allmänt ruggigt väder. Hur som helst kan vi i alla fall nu bocka av "besökt Rövar Liljas Håla, CHECK!"
Rebecca & Fiona - If She Was Away. Favvolåten på måndagsspinningen.
Även perfekt att ha i lurarna när du är ute och kutar, wiiee!
Första dagen på jobbet, eller första dagen när jag helt själv öppnat, jobbat och stängt butiken
från 10-16. Esprit inne i Visby, jag är glad!
Nu sitter jag halvmosad framför datorn. Förra natten blev det dåligt med sömn,
det dånade och blåste hela natten. Till och med blixtrat har det, i januari. Funderar om det ens är någon idé att lägga sig, om man ska dra ut en madrass i vardagsrummet eller om jag ska knacka
på hos the girl next door och be om två öronproppar ur hennes samling.
Äh jag vet inte, jag går och lägger mig som vanligt och låtsas som ingenting!
Men inte är jag bitter, tvärtom.
Jag har i alla fall medvind just nu.
Första dagen på jobbet 09.45-16.15. Eller det är första dagen ensam då jag öppnat, jobbat och stängt butiken. Esprit inne i Visby, jag är glad! Nu sitter jag halvmosad framför datorn. Förra natten blev det dåligt med sömn, det dånade och blåste hela natten. Till och med blixtrat har det, i januari. Funderar om det ens är någon idé att lägga sig, om man ska dra ut en madrass i vardagsrummet eller om jag ska knacka på hos the girl next door och be om två öronproppar ur hennes samling. Äh jag vet inte, jag går och lägger mig som vanligt och låtsas som ingenting! Men inte är jag bitter, tvärtom.Jag har i alla fall medvind just nu.
.
.
Dags att baka potatis i ugn och sen förtära den med skagenröra och lax.
Dags att skaffa sig en pannlampa som kan pryda pannan när benen tar sig fram längst Gotlands alla stigar och snår. Det blir mörkt vid 17:00, om det är av intresse.
Sista dagen på helgen, holy sunday! I morse startade jag morgonen med att följa Visby Romas match mot Hedemora på swehockey.se (vinst med 5-6), läsa tidningen, kolla på teve och lyssna på musik samtidigt, plus att jag sms:ade mellanåt. Inga konstigheter. Eller det kanske var lite överkurs eftersom jag nu i efterhand känner mig spyless på allt som har med stressig teknik att göra. Måste ta och hälla ut kaffet och fylla skurhinken med rent och kallt vatten som jag kan hinka i mig, tror nämligen att jag har lite vätskebrist. Svettades ut varenda droppe på cirkelträningen i eftermiddags, drack en liter vatten som försvann nånstans och ingenstans. GE MIG MASSAGE! Pratade om det igår hos Linda, att vi måste boka massage och belöna oss lite. Nog för att jag (inte för att skryta) har en personlig massör hemma hos mig. Behöver bara vifta med fingret så är han bakom ryggen och knådar.
Annars då? - Jo det är bra. Ingen vits att prata om att jag har stress inför året som har startat, vad ska jag göra? Alla dessa val i livet, de är inte lätta att handskas med. Annars trycker jag kärfria vindruvor i väntan på att tvättmaskinen ska snurra klart och att min toffel ska komma hem. Att lägga sig i en renbäddad säng är ett av livets goda!
"du är varm, du är skön och ditt motsatta kön - gör mig så mycket bättre!" - reagerade när jag hörde den värsen på tv. Dagens låt!
Lördag, kickade igång dagen med Zumba med Clara! Måste erkänna att jag blivit riktig zumba-biten. Var riktig skeptisk till den träningsformen i början men den fördomen kan vi kasta åt helvete. Ett bra sätt att bli på bra humör om du känner dig händig! Senare på kvällen lyckades Linda och Marre locka med mig på ett idiot-pass, gymmade och kördede idioten. Avslutade kvällen med tacos i våningen ovanför och den bästaste efterrätten som bestod av en stor maräng fylld med grädde, glass och frukt. Som en synfoni i käften vare! Sen kittlade jag och Marre varandra till Gladiatorerna på tv4, medan Linda satt bredvid och tyckte vi var äckliga. Soffan höll med.
Avslutat dagen med spel och tacos hos Tessan. Clara och Tessan mot mig och en övertänd Marre, succé! Snart dags att störta ner i sängen, eller dags att dyka ner i min bok och läsa den tills jag somnar. Brukar går fort när jag gör på det viset. Måste erkänna att min dygnsrythm är lite vriden så här efter allt julvakande, visan knallade över 11 i morse. Jag vaknade av att Linda bankade med knytnävarna på dörren, "det brinner (läs, vi ska dansa zumba)". Ingen idé att vrida tillbaka rythmen när det ändå snart är helg?

Vad behöver och vill jag få sagt idag?
  • Idag är det trettondagsafton. Som att någon bryr sig? - Jo, kanske de som ska på bugg- och danskväll i min kära hemby.
  • Igår var det så mycket vitlök i maten på Etage att jag fick en olidlig halsbränna på kvällen, inte nog med att jag också höll på att spy upp maten när jag och Marre körde 360 (tuffaste passet på länge)
  • Jag åt torsk till middag igår. Här ska inte slarvas med maten bara för att killen är på fastlandet och spelar hockey.
Ett gott nytt år i servicehuset här på Kneippan, med trerätters och allt vad det innebär.